Cine a descoperit aparatuldefotografiat
Cine a inventat camera fotoV-ati intrebat vreodata cine a inventat aparatul de fotografiat ? Ei bine, haideti sa vedem cine este inventatorul aparatului de  fotografiat .Multi oameni sunt creditati ca au jucat un rol important in inventarea aparatului de fotografiat. La fel ca multe inventii, dezvoltarea aparatului de fotografiat a trecut prin mai multe etape, care au inclus mai multe persoane diferite. Pentru a raspunde la intrebare pur si simplu , doi oameni sunt responsabili pentru crearea aparatului de fotografiat. Ceea ce urmeaza este o scurta istorie a culturilor, inventatorilor, a a inventiilor care au influentat oamenii.

Conceptul fundamental al aparatului de fotografiat – elementele de baza sau fundamentale ale camerei obscure a fost descoperite de Alhazen atunci cand a inventat camera obscura. Alhazen a mers sa explice de ce imaginea produsa de camera obscura a fost cu susul in jos. Alhazen a fost un mare om de stiinta si este cunoscut sub numele de „Tatal Optici Moderne” de catre comunitatea stiintifica.

Johann Heinrich Schulze a descoperit ca, prin utilizarea de nitrat de argint, el ar putea crea o fotografie alb-negru. Chimia de azotat de argint a permis pe partea neexpusa dintr-o pelicula de culoare alba, in timp ce pe partea expusa a devenit negru. Dar, totul se transforma in negru cu trecere timpului.

Prima idee pentru un dispozitiv de captat imagini, ar fi venit din China , la inceputul secolului al cincilea. Un barbat chinez si-a dat seama ca un proces care implica lumina, reflectie si o zona intunecata ar produce o copie identica a imaginii. Mai tarziu, Johann Heinrich Schulze a descoperit un proces care implica nitrat de argint, care ar putea fi folosite mai tarziu pentru a dezvolta aparatul de fotografiat.

Prima fotografie cunoscuta a fost facut in Gras, Franta in 1826. A fost o vedere de la fereastra etajului al 2 -lea al lui Joseph nicephore Niepce si a luat 8 ore de expunere. Niepce a fost nascut in 1765 si a supravietuit Revolutiei Franceze, fiind fiul unui consilier al regelui Louis ao 16-lea.  Pentru experimentul primei fotogarfii Niepce a folosit hartie imbibata intr-o solutie de clorura de argint, care se inchidea la culoare cand era expusa la lumina. Este nevoie de un al doilea tratament chimic pentru a opri expunerea si a repara imaginea pe hartie.

Louis-Jacques-Mandé și George Eastman- sunt cunoscuti pentru descoperirile lor in dezvoltarea aparatului de fotografiat. Fiecare dintre cei doi au facut descoperiri distincte, legate de apartul de fotografiat pentru care a facut aparatul mai eficient. Louis-Jacques Mande in 1836, a produs primul aparat de fotografiat, care putea capta imagini mai bune decat oricare dintre cele dispozitivele anterioare.

George Eastman este important pentru istoria aparatelor  fotografiat, deoarece el a perfectionat ideea cu film. In primul rand, el a folosit hartia pentru a dezvolta imagini, dar mai tarziu , el va folosi film celuloid, care va capta si tine imagini mai eficient. El este , de asemenea, fondatorul camerelor Kodak. El a dezvoltat un aparat de fotografiat cu o lentila , astfel clientii sai ar putea lua imagini din momentele lor preferate. Aparatele de fotografiat Eastman Kodak au venit in 1885.

Acum stiti cine a inventat aparatul de fotografiat. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Articol scris in categoria Tehnologie

Vezi si alte articole din aceasta categorie:

4 Comment(s)
 1. Violetta aprilie 16, 2014 at 3:47 pm

  Super,mersi m-a ajutat foarte mult! 🙂

 2. Smiley aprilie 16, 2014 at 3:51 pm

  Util si interesant ! Bravo, va descrcati bine !!!! 🙁
  🙂

 3. Alexandra Tha martie 19, 2015 at 3:51 pm

  Super, ma ajuta mult la tema!

 4. emilian aprilie 21, 2015 at 3:05 pm

  tare da mie imi trb istoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*