Cine a inventat fizica ?

Cine a inventat fizica ?

Cine a inventat fizica

Cine a inventat fizicaV-ati intrebat vreodata cine a inventat fizica ? Știința, ca proces de acumulare de cunoștințe despre natură, nu a avut nici o anumita data și loc de naștere. De milenii a fost fuzionata cu tehnologia, iar cele două cuvinte ar putea fi topite în „cunostinte tehnologice”.
Cu toate acestea în ceea ce privește fizica , există un consens că ceva foarte important sa întâmplat în secolul al 17-lea, care merită să fie numita nașterea fizicii moderne. Sigur, Arhimede (III î.Hr.) a fost un fizician si a fost un om bun pe care Galileo la numit „Arhimede cel divin” . Dar a fost Galileo, cel care a inventat ceva profund nou pentru a solicita titlul lui Einstein numit „părintele fizicii moderne”.

Un mod simplu de a vedea punctul de cotitură în istoria fizicii este de a compara ritmul de dezvoltare. Predecesorii cei mai importanti Galileo – Aristotel și Arhimede – au trăit cu două mii ani mai devreme, în timp ce Galileo a fost cel mai important predecesorul pentru studenții săi și pentru Newton, care sa născut în anul morții lui Galileo. Foarte important pentru Galileo a fost, de asemenea, o provocare astro-fizica de la Copernicus, inițiatorul recunoscut de „revoluția științifică”.

Problema revoluției științifică a atras istorici din 1930 cu diferiți factori și fațete explorate . Cautarea a fost începuta de către oamenii de știință marxisti, în urma a două revoluții -. Una socială în Rusia și cel al fizici relativiste cuantice. Marxiștii au cautat in legile istoriei – inclusiv legile revoluției – similare cu legile fizicii.

În linia de externalism, Robert Merton a adoptat o explicație a lui Max Weber a capitalismului înfloritor de rolul ideologiei protestante și a susținut că acesta a fost deosebit de favorabilă pentru fizica moderna, cu experimentalismul sau ca element cheie.

Pe de altă parte, Alexandre Koyre, care a inventat chiar termenul de „revoluția științifică”, a susținut că acesta a fost adusa mai degraba de „matematizarea pentru natură”, decât prin metoda experimentală.

Needham a precizat în publicația sa postumă că problema lui era încă fără răspuns. Într-adevăr, cea mai mare realizare a revoluției științifice -. Mecanica cereasca – nu a avut nici o valoare practică pentru economie. Pentru toti cei patru inițiatori – Copernicus, Galileo, Kepler si Newton – erau indispensabile atât instrumentele empirice cat și matematice. Doar doi din cei patru au fost protestanți, iar doi au fost catolici. In China, fără capitalism, au existat contacte fructuoase între oamenii de știință și meșteșugarii superiori.

Folosind un corp întreg de metode matematice (nu numai cele moștenite de la teoria antica a raporturilor și tehnicilor infinitezimale, dar, de asemenea, metodele de algebra contemporane și tehnici de calcul fine), oamenii de știință islamici au ridicat fizica la un nou nivel, mai ridicat. Rezultatele clasice a lui Arhimede în teoria centrului de greutate au fost generalizate și aplicate corpurilor de trei-dimensionale, teoria manetei ponderabile a fost înființată și „știința de greutate” a fost creata și dezvoltata ulterior în Europa medievală. Fenomenele fizici s-au studiat folosind abordarea dinamică, astfel încât cele două tendințe – statica si dinamica -. s-au dovedit a fi legate între ele într-o singură știință, mecanica.

Statica lui Arhimede a format o baza pentru crearea fundamentelor științei pentru greutatea specifică. Numeroase metode experimentale fine au fost dezvoltate pentru determinarea greutății specifice, care s-au bazat, în special, cu privire la teoria greutati. Lucrările clasice a lui Al- Biruni și a lui Al-Khazini pot fi considerate ca începutul de aplicare a metodelor experimentale în domeniul științei medievale.

Cu creșterea accesibilității la elaborarea și la tehnicile analitice avansate în secolul al 19-lea, fizica a fost definita la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, prin aceste tehnici decât de căutare pentru principiile universale ale mișcari și energiei, precum și natura fundamentala a materiei . Domenii, cum ar fi acustica , geofizica , astrofizica , aerodinamica , fizica plasmei , fizica, temperatură scăzută , și fizica starii solide i s-au alăturat optica , dinamica fluidelor , electromagnetismul , și mecanica ca domenii de cercetare fizica. În secolul 20, fizica, de asemenea, a devenit strâns aliata cu domenii electrice , industria aerospațială , și materiale de inginerie, iar fizicienii au început să lucreze în laboratoare guvernamentale și industriale la fel de mult ca în setările academice. După al doilea război mondial, populația fizicienilor a crescut dramatic. In timp ce, în ultimele decenii mai recente, fizica a devenit o preocupare mai internaționala decât oricând în istoria sa anterioară.

Acum stiti cine a inventat fizica. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.