Cine a inventat unghiile false?

Cine a inventat unghiile false?

cine a inventat unghiile false
cine a inventat unghiile false

Istoria unghiilor false

V-ati intrebat vreodata cine a inventat unghiile false? Cine a creat acest nou stil in moda? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul unghiilor false si cum au devenit un accesoriu de moda atat de popular.

Unghiile false, cunoscute si ca unghii artificiale, unghii tehnice sau unghii de moda, sunt accesorii de moda care acopera unghiile naturale cu ajutorul a diferite tehnici si materiale. Unele unghii false sunt realizate pentru a imita pe cat de mult posibil unghiile naturale, pe cand alte modele se departeaza, in mod deliberat, de aspectul unghiilor naturale.

Nu putem spune cu certitudine cine a inventat unghiile false, dar stim ca inca din Antichitate, femeile au incercat sa isi pastreze unghiile cat mai lungi si sa le aranjeze cat mai frumos, astfel unghiile au devenit un simbol al feminitatii. Femeile egiptene isi prelungeau unghiile cu fildes, oase sau aur si le aranjau pentru a arata cat mai frumoase si cat mai scumpe.

Pe vremea Dinastiei Ming (1368 – 1644), femeile nobililor purtau unghii false foarte lungi ce simbolizau statutul in societate si indicau ca, fata de femeile de rand, ele nu trebuiau sa presteze munca manuala. In Grecia secolului XIX, femeile cu statut social mai ridicat isi puneau pe degete coji goale de fistic, astfel raspandind incet moda de a purta unghii false.

In anul 1954, Fred Slack a inventat unghiile din acryl. Medic stomatolog din SUA, Slack si-a rupt o unghie in timp ce lucra si a incercat sa-si realizeze o unghie noua temporara din acryl (material folosit adesea in stomatologie). Noua unghie arata foarte natural, iar Slack a scapat si de durerea provocata de ruperea celei naturale. Dupa multe experimente cu diferite materiale pentru a-si perfectiona inventia, el si cu fratele sau, Tom, si-au patentat un model fiabil si au fondat compania “Patti Nails”.

Gelul pentru constructia unghiilor false a aparut in ultimii 20 de ani, iar aplicarea lui s-a dovedit a fi mai usoara decat cea a acryl-ului. Fiind inodor, gelul a inceput sa fie folosit si de saloane, dar unghiile de acryl au ramas in continuare preferate deoarece au proprietatea de a ascunde mai bine imperfectiunile si ofera un aspect mai natural al unghiilor.

Formatele principale ale unghiilor sunt: oval, paip, clasic si stilet. Formatul stilet (cu varf ascutit) au aparut pentru prima data in Ucraina si, in continuare, sunt foarte populare. In tarile europene se poarta mai mult formate clasice (oval, patrat), dar a inceput sa devina poular si aici formatul stilet.

Multi muzicieni, in general chitaristi, folosesc unghii false pentru a-i ajuta sa atinga un ton consistent si deschis. Multi din instrumentistii chinezi folosesc unghii false pentru a canta la instrumentele lor.

Unghiile false ofera un aspect foarte placut unei femei si ajuta un chitarist sa atinga anumite tonuri. In concluzie, putem spune ca nu sunt doar accesorii de moda pentru femei, ci si functionale.

Acum ati aflat cine a inventat unghiile false si cum au devenit acestea o importanta parte a modei. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.