Cine a inventat agrafa de birou?

Cine a inventat agrafa de birou?

Cine a inventat agrafa de birou

Cine a inventat agrafa de birouUn obiect mic din sarma care ne ajuta sa prindem foile unele de altele. Agrafa de birou este folosita de multi dintre noi in mod curent. Desi la prima vedere pare neinsemnata, agrafa de birou reprezinta o inventie si cineva a inventat acest mic obiect de birotica. V-ati intrebat vreodata cine a inventat agrafa de birou? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine si-a lasat amprenta in acest domeniu.

Este surprinzator faptul ca agrafa de birou a fost inventata destul de recent, in ciuda designului foarte simplist si util. Au existat mai multi inventatori care si-au prezentat proiecte asemanatoare, unele doar pe hartie, altele brevetate.

Cornelius Brosnan si-a brevetat inventia unei agrafe numite “konaclip” in anul 1900, iar unii oameni ii acorda lui aceasta reusita. In 1899, William Middlebrook a patentat designul agrafei, dar nici acesta nici Brosnan nu au primit numele de parinte al agrafei. Inventatorul agrafei de birou este Johann Vaaler. Acesta a realizat desenele proiectului in 1899, dar Norvegia nu avea pe atunci o lege a brevetelor, iar Vaaler a trebuit sa caute drepturi de autor in Germania si Statele Unite, reusind sa-si breveteze proiectul in anul 1901.

Johann Vaaler s-a nascut pe data de 15 martie 1866 in Aurskog, Norvegia. Inca din tinerete a fost cunoscut un inovator si dupa absolvirea Facultatii de electronica, stiinta si matematica s-a angajat la un birou de inventii, perioada in care a inventat si agrafa de birou, in anul 1899. Au urmat mai multe desene desprinse din designul original, dar numai unul a ramas ideal – modelul de agrafa de birou din zilele noastre.

Prima productie in serie de agrafe de birou a fost lansata la inceputul anului 1900 de catre compania engleza Gem Manufacturing Ltd.

Inainte de aparitia agrafei de birou, oamenii foloseau bolduri sau panglici legate prin gauri in coltul paginilor pentru a tine laolalta mai multe foi de hartie.

Neinsemnata, dar atat de utila, mica, dar binefacatoare, mica, dar mai importanta decat multe lucruri mari, agrafa de birou a devenit un obiect de birotica foarte folositor si de neinlocuit. O putem achizitiona de la orice magazin de birotica si papetarie si o putem folosi cu usurinta pentru prinderea temporara a foilor de hartie.

Acum ati aflat cine a inventat agrafa de birou si cat de util poate fi un obiect atat de mic si de simplu. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.