Cine a inventat antibioticele ?

Cine a inventat antibioticele ?

Antibiotice

Cine a inventat antibioticeleAntibioticul  este o substanta chimica produsa de un organism care este distructiv la altul. Cuvantul antibiotic venit de la antibiosis , un termen inventat in 1889 de Louis Pasteur.

Vechii egipteni, chinezi si indieni din America centrala au incercat fel si fel de forme pentru a trata ranile infectate. Cu toate acestea ei nu au inteles legatura dintre proprietatile antibacteriene de mucegai si de tratare a bolilor.

Sfarsitul anilor 1800 – cautarea de antibiotice a inceput la sfarsitul anilor 1800, cu acceptarea tot mai mare a teoriei germanilor despre boli, o teorie care a legat bacterile si alti microbi la legatura de cauzalitate de o varietate de boli. Ca urmare, oamenii de stiinta au inceput sa dedice timp pentru cautarea de medicamente care sa ucida aceste bacterii cauzatoare de boli.

1871 Chirurgul Joseph Lister a inceput cercetarea fenomenului cu urina contaminata cu mucegai care nu ar permite cresterea cu succes a bacteriilor.

1890– Medicii germani, Rudolf Emmerich si Oscar Low au fost primii care au facut un medicament eficient pe care l-au numit pyocyanase. Acesta a fost primul antibiotic care a fost utilizat in spitale.

1928 Sir Alexander Fleming a observat ca , coloniile bacteriei Staphylococcus aureus ar pute fi distruse de Penicilina care demonstra proprietati antibacteriene.

1935- Prontosil, primul medicament sulfa, a fost descoperit in 1935 de catre chimistul german Gerhard Domagk (1895-1964).

1942- Procesul de fabricatie pentru penicilina G procaina, a fost inventata de Howard Florey (1898-1968) si Ernst Chain (1906-1979). Penicilina poate fi vanduta acum ca un medicament. Fleming, Florey si Chain au primit Premiul Nobel pentru medicina in 1945 pentru munca lor la penicilina.

1943- Microbiologul american SElman Abraham Waksman (1888-1973) a facut medicamentul streptomicina realizat dintr-o bacterie din sol, primul dintr-o noua clasa de medicamente numite aminoglicozide. Streptomicina ar putea trata boli cum ar fi tuberculoza, cu toate acestea efectele secundare au fost de multe ori pre severe.

1955- Tetraciclina a fost brevetata de Lloyd Conover, care a devenit cel mai prescris antibiotic cu spectru larg in SUA.

1957- Nistatina a fost brevetata si folosita pentru a vindeca multe deformari si dezactivarea infectii fungice.

1981- SmithKline Beecham a brevetat amoxicilina sau amoxicilina/clavulant de potasiu comprimat si a vandut antibioticul in 1998 sub denumirile comerciale de amoxicilina, amoxil si trimox. Amoxicilina este un antibiotic semisintetic.

Acum stiti cine a inventat antibioticele. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

1 COMENTARIU

comments user
arabela

fuarte util

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.