Cine a inventat ceasul portabil ?

Cine a inventat ceasul portabil ?

Ceasul

Cine a inventat ceasul portabilPeter Henlein a dezvoltat primul ceas portabil in 1504.  In timp ce era usor de transportat, nu era in nici un fel precis  la miscarile de mers pe jos ale purtatorului , afecta capacitatea ceasului de a pastra timpul. Patek Philippe este cel mai adesea creditat cu prima creatie  a unui ceas de mana in secolul al 19-lea. El a construit un ceas care a fost privit ca un accesoriu pentru femei. Louis Cartier a inventat apoi un ceas pentru barbati in secolul al 20-lea. El a conceput acest ceas pentru a ajuta pilotii care nu isi puteau permite sa piarda timpul degeaba in timp ce erau implicati intr-o sarcina delicata de a pilota un avion. De asemenea, ofiterii implicati in Primul Razboi Mondial au cerut o metoda de a verifica ora in timp ce erau in toiul luptei. Armata a condus  o cerere pentru un ceas de mana produs in masa, eficient. Soldatilor li sa permis sa pastreze ceasurile de mana dupa ce au fost eliberati de fortele armate si astfel ceasurile de mana au devenit parte a culturii populare. Ceasurile trebuie sa fie precise si portabile, o combinatie posibila prin munca unui inginer in Bell Labs. In 1927 , Warren Morrison a constat ca un ceas foarte precis a fost posibil prin combinarea  cristalului de cuart cu un circuit electric, creand primul ceas cuart. Primul ceas de mana inregistrat a fost vazut in 1600. A fost un ceas de buzunar atasat la incheietura mainii cu o bucata de sfoara. In zilele noastre , oamenii poarta ceasuri de mana atasate de mansete elastice , din piele sau un aliaj din metal pretios.

Pentru a deveni parte a culturii maselor , ceasurile de mana trebuiau sa fie usor de utilizat si de intretinut. Ceasul cu auto-intoarcere , inventat de Abraham-Louis Perrelet  in 1770 si perfectionat in 1923 de catre John Harwood a asigurat ca ceasul va pastra timpul fara ca purtatorul sa fie nevoit ca sa mentina capacitatea timpului in mod constant. Astazi, ceasurile sunt alimentate de baterii sau mecanice, care sunt parte din ceas.

Primele ceasuri au fost de 4 la 5 cm latime si aproximativ 3 cm grosime. Inventatorii au beneficiat enorm ca miniaturizarea a devenit mai putin costisitoare in secolul al 20-lea. Ei au redus din piesele care il faceau atat de greu in buzunar si , prin urmare, au fost efectuate pentru buzunarul purtatorului. Ceasurile de astazi variaza de la ceasuri grele, oarecum masculine produse de producatori cum ar fi Rolex , la mici ceasuri, delicate, care sunt deghizate ca bijuterii.

Consumatorii de astazi au de obicei un ceas elegant si unul sport. Cu toate acestea , putini oameni poarta un ceas la mana zi de zi. Tehnologia de telefon mobil si programele calendaristice automate care va avertizeaza la timp inainte de urmatoarea reuninune sunt frecvente. Ceasuriile de mana pot deveni similare cu cele de buzunar, purtate doar la ocazii speciale.

Acum stiti cine a inventat ceasul portabil. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.