Cine a inventat masina de cusut?

Cine a inventat masina de cusut?

Cine a inventat masina de cusut

Cine a inventat masina de cusutV-ati intrebat vreodata cine a inventat masina de cusut? Cine este cel care a revolutionat istoria omenirii cu o inventie ce este si astazi de neinlocuit? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul masinii de cusut si cat de mult a schimbat lumea aceasta inventie.

Masina de cusut este un obiect destinat sa coase materiale sau tesaturi. Cusutul a aparut inca din perioada in care omul a inceput sa poarte imbracaminte. Acele si ata de cusut erau fabricate din diverse parti animale precum oase, coarne sau tendoane. Acele metalice au aparut in anii 1500, iar cand masina de cusut a fost inventata, a facut mai usoara productia in masa de imbracaminte si tesaturi si preturile au devenit mai accesibile.

Cusutul manual este un proces greoi, iar pentru indutriile de imbracaminte si materiale este si costisitor. Din aceste cauze, mai multi inventatori au incercat sa rezolve problema propunand cusutul mecanic.

In 1790, Thomas Saint si-a brevetat desing-ul unei masini de cusut, dar nu exista dovezi ca Saint ar fi construit masina. Mai tarziu, cand un prototip a fost construit, acesta nu a functionat, deci Saint nu poate fi considerat ca inventator al masinii de cusut.

Balthasar Kremps a venit cu mai multe variante de masini de cusut in anul 1810, dar erau neeficiente. Joseph Madersperger a adus si el variante de design a unor masini de cusut, in 1814, dar, din nou, fara succes. In 1818, John A. Doge si John Knowles au esuat si ei.

Prima masina de cusut functionala a fost inventata in anul 1830 de catre francezul Barthelemy Thimonnier. Acesta, croitor de meserie, a construit 80 de masini de cusut pentru afacerea lui, dar, in 1841, au fost distruse de catre angajatii razvratiti, speriati ca isi vor pierde slujbele.

Mai multi inventatori au contribuit la imbunatatirea masinii de cusut, dar cel care a inventat primul model comercial profitabil a fost Isaac Singer. Masinaria lui era operata cu ajutorul piciorului.

In 1889, masinile de cusut au devenit disponibile pentru uzul casnic. Pana in anul 1905, masinile de cusut puteau fi conectate la electricitate. In timp ce unii oameni inca se mai folosesc de cusutul manual, masina de cusut, cu siguranta, a facut ca materialele sa fie cusute mult mai usor.

Acum ati aflat cine a inventat masina de cusut si cat de mult ne-a usurat munca aceasta inventie. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.