Cine a inventat corsetul ?

Cine a inventat corsetul ?

Cine a inventat corsetul

Cine a inventat corsetulV-ati intrebat vreodata cine a inventat corsetul ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul corsetului. Corsetul este un stil de moda care dureaza de secole si sunt probabil primul fel de lenjerie pentru femei facut vreodata. In timp ce corsetul a trecut prin mai multe schimbari de stil, scopul lor a ramas acelasi.  In aceste zile , corsetele continua sa consolideze forma feminina si sa ofere sprijin pentru toate femeile care le poarta.

Primul corset dateaza probabil din 2000 i.Hr. in Creta, Grecia. Aceste corsete au fost facute pentru a impinge pieptul in sus si pentru a tachina barbatii, slavind acest atribut feminin.

Cu toate acestea primul corset adevarat a venit pe la mijlocul anilor 1500 si admiratia pentru pieptul femeilor a disparut cu siguranta. Societatea a crezut ca figura feminina este necesara pentru a fi retinuta, astfel incat femeile au inceput sa poarte corsete ca pe o modalitate de a aplatiza pieptul si trunchiul. Femeile au inceput sa mearga la extreme pentru a atinge acest aspect folosind o metoda cunoscuta sub numele de „panglici-stranse”. Acest lucru a dus la lesin multe femei din cauza ca nu mai puteau respira corect.

Prin anii 1800, femeile au inceput sa poarte corsete care sa sporeasca din nou figura feminina, impingand pieptul in sus . Aceste corsete au fost mai mult decorative, cu broderii, panglici si dantele. In acest timp , victorienii au extins proiectarea corsetului , permitandu-i sa ofere mai multe functii practice. In 1829, au inventat un corset cu un sistem de inchidere frontal si le-a permis femeilor sa-l puna si sa-l dea jos fara ajutor. Curand dupa aceasta, a fost inventat corsetul elastic , oferind femeilor mai mult confort si flexibilitate. Desi corsetele victoriene au avut esenta de a servi acelasi stil care se purta atunci, femeile au avut mai multa mobilitate si au fost capabile sa lucreze in timp ce se simteau si confortabil.

Corsetul victorian este in continuare imaginea cea mai populara a corsetului de astazi si este adesea recreat pentru stilurile actuale ale companiilor precum Axfords, Vollers si Maya Hansen. Aceste corsete raman distractive si functionale pentru garderoba oricarei femei. Ele pot fi purtate ca lenjerie intima cu o alta semnificatie , utilizate sub rochiile formale elegante pentru a netezi trunchiul sau purtae pur si simplu ca un top cu o pereche de blugi.

Inez Gaches- Sarraute , un corsetier cu diploma in medicina a fost influent in popularitatea corsetului „S-Bend”, un corset pentru sanatate. Un corset foarte rigid , fortat in centru , bustul si soldurile tinandu-le in spate, care dadea aspectul unei talii mai mici. Acest lucru a fost destinat sa exercite o presiune mai mica asupra stomacului. In 1908, corsetele au inceput sa dispara deoarece moda pentru siluete sa schimbat la o talie mai mare si forma mai naturala.

Indiferent de ocazie , este importanta sa retineti ca, corsetele nu ar trebui sa cauzeze nici un disconfort , durere sau dificultati de respiratie. Daca se intampla acest lucru , corsetul ar trebui sa fie eliminat imediat si schimbat cu o dimensiune mai mare.

Acum stiti cine a inventat corsetul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.