Cine a inventat cravata ?

Cine a inventat cravata ?

Cine a inventat cravata

Cine a inventat cravataV-ati intrebat vreodata cine a inventat cravata ? Ei bine, haideti sa vedem cine este inventatorul cravatei. În cazul în care cuvântul „cravata” este definit ca o bucată de accesoriu pentru îmbrăcăminte, care este purtat în jurul gâtului. Istoria de acestei bucati de îmbrăcăminte  datează de la primele zile de țesut și tors a eșarfelor care au fost folosite de mii de ani pentru a ajuta la protejarea împotriva frigului. Când te gândesti la o cravată care este  decorativa, mai degrabă decât funcționala, atunci rădăcinile timpurii se găsesc în secolul al 17-lea în Franța. În timpul anilor de război  (1618-1648) mercenarii croati au venit în Franța pentru al sprijini pe regele Ludovic al XIII-lea. Croații au folosit o bucată de pânză pentru a lega partea de sus a uniformele lor. Regele Louis a constatat ca ii place  acest tip de eșarfă și a adoptat-o ​​ca un accesoriu la îmbrăcăminte obligatorie pentru întâlniri regale. Pentru a onora croații, ia dat numele de „La Cravate” – un nume încă folosit în Franța de azi.

Aceste fulare timpurii au fost piese pur decorative din pânză, care au fost făcute din materiale mai bune și mai bogate pentru a le decora. Aspectul acestor cravate timpurii seamănă mai mult cu papioanele, decât cu o cravată moderna. Cravata așa cum o știm astăzi este mult mai tânăra în vârstă și datează din secolul al 19-lea – au fost inventate  după cravata cu nod in patru . Se spune că acest nod la cravata moderna a fost inventat de călăreții britanici care au folosit acest nod pentru a lega o eșarfă în jurul gâtului lor.

Mai multe tipuri de piese decorative la cravatele barbatesti isi au originea în această perioadă de timp, cum ar fi Bowtie și Ascot. Cravata moderna provine  de la Ascot și a devenit populara în anii 1920. De atunci, cravatele au fost purtate de bărbați, și  lățimea de legături sa schimbat în funcție de tendințele modei actuale, legăturile sunt purtate în continuare la fel. Cravata Ascot este strămoșul cravatei moderne. Este un tip de egalitate, care arată ca o încrucișare între cravata moderna și o eșarfă de mătase. Spre deosebire de o cravată modernă, ambele capete ale legăturii au aceeași lățime. Cravata este, de asemenea, legata mult mai lax decât o cravată modernă, iar nodul de obicei este fixat cu un ac decorativ. Ascot sa născut în timpul ultimei parti a secolului al 19-lea în Marea Britanie. Este numita după cursa de cai  „Royal Ascot” – un eveniment la care oamenii au fost obligați să poarte acest tip de cravata în combinație cu o manta de frac . Astăzi, cravatele Ascot sunt rareori purtate, dar încă vazute la evenimente foarte formale si nunti.

Cravata Bolo este un tip complet diferit de celellalte cravate, care este în mare parte asociata cu esarfa de cowboy. Cravata Bolo este de obicei găsita în Texas sau Arizona. Acesta este format din piese fine din piele, care sunt fixate în jurul gâtului cu o incuietoare decorativ.

Cravata Bolo are rădăcinile incepand de la mijlocul secolului 19, în Arizona. Aceasta a fost inventata de un argintar numit Victor Cedarstaff la începutul anilor 1940. A fost frustrat că vântul sufla peste pălăria lui de cowboy, și era îngrijorat de faptul că el poate pierde banda de argint scumpa care decora pălăria lui, el a decis să-l scoată și sa-l poarte în jurul gâtului său. Placandu-i aspectul  a început să facă astfel de tipuri de cravate care la scurt timp  a devenit cunoscuta ca, „cravată Bolo”.

În următoarele câteva decenii cravata Bolo câștigat popularitate mai mult, iar în 1971 au fost făcut fulare oficiale de statul Arizona. Apoi, în 2007, New Mexico a urmat sa faca, de asemenea, cravate Bolo.

Acum stiti cine a inventat cravata. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.