Cine a inventat masa de calcat?

Cine a inventat masa de calcat?

Cine a inventat masa de calcat

Cine a inventat masa de calcatDupa aparitia fierului de calcat, oamenii si-au pus intrebarea: unde sa calcam hainele? De aici ne intrebam cine a inventat masa de calcat? Cine a gasit calea de a calca hainele cu usurinta pe o masa special realizata pentru calcat?

La aceste intrebari, multe voci raspund ca o femeie de culoare, o fosta sclava, este cea care a realizat aceasta inventie. Deci, inventatorul mesei de calcat este o femeie pe nume Sarah Boone. Aceasta si-a patentat inventia pe data de 26 aprilie 1892, desi inventia a fost realizata mai devreme. Boone a devenit unul dintre primii afro-americani ce au primit brevet pentru o inventie individuala de succes.

Masa de calcat inventata de Boone avea mai multe trasaturi utile. Cei care au vazut patentul au vazut ca masa avea un design curbat si ingust, iar aceste lucruri faceau ca persoanele sa calce mai usor hainele in parti si la maneci.

Desi Sarah Boone a inventat masa de calcat cu imbunatatirile necesare pentru calcat, mai exista si alte inventii ce trebuie sa le luam in considerare. Pe 16 februarie 1858, J. Harvey si J. Vanderberg au primit un brevet pentru o masa de calcat pe care se puteau calca usor manecile si pantalonii. In 1867, JN Brewster a inventat un tip de dulap si masa de calcat, pe care oamenii o puteau impacheta si o puteau pune in acel dulap. Prima masa de calcat portabila ce se putea impacheta a fost inventata de John B. Porter. Inventia avea inclusa o placa de calcat pentru maneci.

Chiar daca Sarah Boone este considerata ca fiind prima persoana care a inventat masa de calcat si a devenit mai cunoscuta decat ceilalti care au inventat produse similare, ar trebui sa dam mai multa importanta modificarilor si inovatiilor care au fost facute, decat sa ne gandim la aceste dispute de a sustine care este cel care a inventat primul masa de calcat.

Aceasta inventie a ajutat pe toata lumea cand a venit vorba de locul unde sa clacam hainele si a devenit un obiect casnic de nelipsit. Cu totii calcam haine si cu totii folosim masa de calcat, asadar, aceasta inventie a devenit foarte populara si foarte folositoare.

Acum ati aflat cine a inventat masa de calcat si cat de importanta a fost inventia acesteia. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.