Cine a inventat Le Coq Sportif?

Cine a inventat Le Coq Sportif?

Compania Le Coq Sportif
Compania Le Coq Sportif

Le Coq Sportif

Le Coq Sportif este o companie franceza ce produce echipament sportiv precum pantofi, pantaloni scurti si tricouri. Numele companiei este derivat de la Cocosul Galic, simbolul national al Frantei. Compania detine contracte de sponsorizare cu numeroase cluburi de fotbal si echipe de ciclism.

Istoria Le Coq Sportif

Totul a inceput in anul 1882, odata cu deschiderea unui mic magazin de tricotaje in oraselul francez Romilly-Sur-Seine, localizat intr-o parte a regiunii Champagne numita Aube. Emile Camuset, cel care a deschis magazinul, era un iubitor al sportului. Atunci cand a inceput sa produca tricouri sport in micul sau atelier, probabil ca nu si-a imaginat ca, peste 130 de ani, Le Coq Sportif va deveni una din cele mai prestigioase branduri din lume cunoscuta pentru imbracamintea, incaltamintea si echipamentul sportiv de calitate.

In anul 1929 compania a lansat primul sau catalog si a creat un tricou specific pentru ciclisti. Zece ani mai tarziu Le Coq Sportif si-a diversificat linia de produse sport si a inventat treningul de bumbac pe care francezii l-au numit “uniforma de duminica”.

Le Coq Sportif a devenit furnizor principal de echipamente sportive pentru echipe de fotbal precum Totenham Hotspur, echipa ce a castigat FA Cup in anii 1981 si 1982, Aston Villa, echipa ce a castigat Cupa Europeana in anul 1982, Chelsea, Sunderland, Sheffield United, Everton si Ajax Amsterdam. Echipa nationala Italiei ce a castigat Cupa Mondiala in anul 1982 si cea a Argentinei care a cucerit “Mondialele” in 1986, ambele au fost sponsorizate de compania franceza.

In 1951 Le Coq a devenit furnizorul oficial de tricouri pentru ciclisti la Turul Frantei. Pentru a marca aniversarea de 130 de ani Le Coq Sportif a sponsorizat din nou Turul Frantei in anul 2012. Parteneriatul dintre compania franceza si Organizatia Sportiva Amaury a fost semnat pe un termen de cinci ani cu efect din ianuarie 2012. Ca sponsor oficial al evenimentului de ciclism, se poate spune ca Le Coq Sportif “s-a intors la prima sa iubire”.

Le Coq Sportif este un brand popular in Japonia si Coreea unde si-a angajat designeri locali pentru a completa si a adapta colectia globala la piata locala. De asemenea, au semnat cateva parteneriate pentru a lansa unele modele mai speciale. In Japonia, Le Coq Sportif in asociatie cu “Sou” au lansat pantofi si tabi realizati manual. De asemenea, au lansat o linie de pantofi in parteneriat cu designer-ul Kamishima Chinami. Pentru Le Coq Sportif Coreea, parteneriatul a fost semnat cu producatorul de masini “Peugeot” pentru a crea pantofi numiti “Peugeot 207cc”. Pantofii au fost retrasi in anul 2009 din cauza unei greseli de productie. Din aceasta pricina Le Coq a pierdut milioane.

In zilele noastre, compania continua sa ramana printre cele mai apreciate branduri din lume, iar designerii continua sa realizeze noi modele care sa mentina Le Coq Sportif in fruntea plutonului.

Acum ati aflat cine a inventat Le Coq Sportif si care este istoria acestei companii. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.