Cine a inventat Nintendo?

Cine a inventat Nintendo?

Cine a inventat Nintendo

Cine a inventat NintendoV-ati intrebat vreodata cine a inventat Nintendo? Cine a fondat compania ce a marcat lumea prin jocurile video create? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Nintendo si cum si-a castigat popularitatea aceasta companie.

Compania Nintendo Ltd. este o multinationala japoneza cu sediul in Kyoto, ce se ocupa cu dezvoltarea si vanzarea jocurilor video si pe calculator.

Nintendo a fost fondata in anul 1889, ca o companie ce producea si vindea carti de joc. Fondatorul acestei companii a fost Fusajiro Yamauchi. Jocul de carti se numeste Hanafuda si a devenit atat de popular incat Yamauchi a fost nevoit sa angajeze oameni pentru a-l ajuta la productia in masa. Compania contiuna si acum sa fabrice carti de joc in Japonia si organizeaza un turneu numit “Nintendo Cup”.

Intre anii 1950 si 1970, compania a incercat sa intre si in alte afaceri precum cultura de orez, taxi sau hoteluri, dar toate nu s-au ridicat asteptarilor. In 1974, istoria Nintendo are un punct de turnura, cand obtine drepturile de vanzare pentru consola de jocuri video “Odyssey”.

Anii urmatori, Nintendo a inceput sa produca variantele lor de console mai mici. Totusi, compania a cunoscut succesul atunci cand a intrat in productia de jocuri video. Primul joc lansat a fost “EVR Race”, dar jocul pentru care a devenit cunoscuta Nintendo a fost “Donkey Kong”, lansat in 1981. Nintendo a continuat sa produca nu numai jocuri, ci si console si dispozitive precum “Game and Watch”.

Succesul “Game and Watch” a fost ecplisat de aparitia consolei “Family Computer”, lansat in 1985. Au urmat mai tarziu, in 1989, “Super FamiCom” si “Game Boy”. Au fost vandute in aproximativ 50 de milioane de console “Super FamiCom”, depasind marele rival de la Sega.

Grafica 3D revolutionara a facut ca “Nintendo 64” sa devina un real succes in anul 1996, in Japonia si SUA. In anul 2000, Nintendo a lansat consola “Game Boy Advance”, iar in 2004 a aparut “Nintendo DS”, o consola cu ecran “touch screen”.

In anul 2006, Nintendo a lansat consola “Wii”, o consola cu senzori de miscare, cu conexiune la internet si capabila sa “simta” miscarile utilizatorului cu ajutorul unei telecomenzi Wi-Fi. Inca de la lansare, devenind un succes imens. La 31 decembrie 2013, Nintendo a vandut 100,90 milioane de console in intreaga lume.

In momentul de fata, Nintendo este cea mai mare companie de jocuri video din lume. Compania a devenit actionarul majoritar al echipei de baseball “Seattle Mariners”. Pana la data de 31 decembrie 2013, Nintendo a vandut peste 669 de milioane de unitati hardware si 4,20 miliarde de unitati software.

Istoria Nintendo este una dintre cele mai colorate in industria jocurilor video si indiferent de controverse, compania continua sa vanda milioane de jocuri si console.

Acum stiti cine a inventat Nintendo si cat de populara a devenit compania prin productia de jocuri si console. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.