Cine a inventat Google?

Cine a inventat Google?

Cine a inventat Google

Cine a inventat GoogleV-ati intrebat vreodata cine a invnetat Google? Ei bine, Google Inc. este, la momentul de fata, una din cele mai mari companii multinationale, cu un profit net de peste 10 miliarde de dolari si cu peste 46 de mii de angajati.

Totul a inceput ca un proiect de dezvoltare pe care doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si sergey Brin, l-au realizat in ianuarie 1996. Cei doi au incercat sa dezvolte un motor de cautare mai performant decat cele existente pana la acea perioada. Au venit cu ideea de a crea tehnologia “PageRank”, care stabilea relatiile dintre website-uri, determina importanta acestora dupa numarul de pagini al fiecarui site si a paginilor care aveau legatura cu website-ul original.

Primul nume al motorului de cautare a fost “BackRub”, pentru ca programul verifica legaturile din spatele website-urilor si determina importanta acestora. Ulterior a devenit Google, denumirea venind de la cuvantul “googol”, ce reprezinta numarul 1 urmat de o suta de zerouri. A fost numit astfel pentru ca cei doi inventatori au dorit sa sublinieze ideea ca motorul de cautare a fost creat pentru a oferi o cantintate foarte mare de informatii. In 2001, Google primeste brevetul pentru tehnologia revolutionara “PageRank”, inventatorul acesteia, Lawrence Page.

La inceput Google a rulat pe website-ul universtatii, cu domeniile google.stanford.edu sau z.stanford.edu. Domeniul Google a fost inregistrat pe data de 15 septembrie 1997, iar dupa o investitie de 100 000 de dolari, facuta de Andy Bechtolsheim, unul din fondatorii Micro-Systems, a fost fondata compania Google pe data de 4 septembrie 1998.

La sfarsitul anului 2007, Google a fost cotata drept cea mai puternica marca globala. In mai 2011, atinge un numar record de un miliard de vizitatori unici lunar. In ianuarie 2013, compania anunta venituri pe anul 2012 de 50 de miliarde de dolari.

In iunie 2012, Google lanseaza site-ul EndangeredLanguages.com, destinata conservarii limbiilor si dialectelor pe cale de disparitie. Proiectul a luat amploare si pana astazi a strans inregistrari audio si video cu peste 3000 de limbi si dialecte.

Astazi, Google ofera diverse servicii, nu doar motorul de cautare de baza, ci si programe precum Google Earth, Google Chrome, Android, Gmail, Google Talk, Google+ sau Google AdSense.

Din septembrie 2013, compania opereaza din 70 de sedii in peste 40 de tari, iar in noiembrie 2013 s-a anuntat contructia unui nou sediu in Londra, care va acomoda 4500 de angajati si este considerata una din cele mai mari achizitii comerciale din Marea Britanie.

Acum stiti cine a inventat Google, cum a revolutionat lumea internetului si cum a devenit una din cele mai mari companii din lume. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.