Cine a inventat antivirusul?

Cine a inventat antivirusul?

Cine a inventat antivirusul

Cine a inventat antivirusulV-ati intrebat vreodata cine a inventat antivirusul? Totul a inceput cu scrierea sau inventarea primului program virus. In 1983, Fred Cohen a descoperit virusul, el venind cu ideea ca un program malitios poate fi rescris pentru a se putea auto-multiplica.

Concurenta pentru crearea primului program antivirus este destul de aprinsa. In 1987 apare prima eliminare documentata a unui virus de pe un computer folosind un program antivirus creat de Brend Fix. Dar in acelasi an se produc doua programe antivirus pentru platforma Atari ST.

Fred Cohen publica in 1984 una din primele lucrari stiintifice despre virusi. In 1988 incepe sa dezvolte strategii pentru programul antivirus, care mai tarziu sunt preluate si continuate de alti dezvoltatori de programe antivirus. Tot in anul 1988 se lanseaza o discutie numita VIRUS-L pe reteaua BINET / EARN, unde se discuta noi virusi si posibilitatiile de detectare si elminare a acestora. Printre membrii discutiei se aflau si John McAfee si Eugene Kaspersky, care mai tarziu fondeaza companii de dezvoltare si comercializare de programe antivirus.

Inainte ca internetul sa fie larg raspandit, virusii erau instalati pe diskete floppy infectate. Antivirusii pe atunci erau actualizati relativ rar, dar odata cu raspandirea internetului si virusii fiind tot mai usor trimisi online, programele antivirus au avut nevoie de imbunatatiri si erau nevoite sa verifice tot mai multe date pe computere.

In zilele noastre se cauta metode de a opri raspandirea virusilor si eliminarea acestora pentru totdeauna. Programele antivirus sunt dezvoltate tot mai mult si trebuie actualizate cat mai des. Protectia datelor personale, fisierelor din computer si chiar date de cont (parole, conturi bancare etc) este esentiala, iar antivirusul asigura protectia acestora.

Acum stiti cine a inventat antivirusul si importanta acestuia pentru protectia computerelor noastre. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.