Cine a inventat calculatorul?

Cine a inventat calculatorul?

Cine a inventat calculatorul

Cine a inventat calculatorulCand ne intrebam cine a inventat calculatorul, cu siguranta trebuie sa fim pregatiti pentru mai multe raspunsuri diferite. Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, deoarece au existat mai multe tipuri de calculatore, care dateaza din 1800.

Fara a intra in date tehnice , prima „masina de calcul” a fost creata de Charles Babbage in 1822. Ideea lui nu a fost sa creeze un calculator cum le stim astazi, dar in schimb, a fost sa creeze un masina care sa calculeze probleme de matematica.  In schimb , a realizat o masina care a fost baza pentru computerul din ziua de astazi.

Charles Babbage este creditat ca fiind inventatorul primului computer. Masina lui, masina  Babbage a fost prima masina programabila, analitica si a fost o masina complet automata. Fundamental , calculatoarele de astazi fac acelasi lucru, citesc un program si executa.

Charles Babbage a fost nascut in Anglia , si-a petrecut viata si cariera acolo. O parte din operele lui sunt expuse la muzeul din Londra. Charles a participat ;a Trinity College de la Universitatea Cambridge, si-a incheiat studiile la Peterhouse Cambridge in matematica. Calculatoarele au evoluat de la ideea lui Babbage , ideea originala este inca baza tuturor computerelor.

Inventia calculatoarelor electronice , care ne sunt familiare astazi, a fost realizata de Alan Mathison Turing, un om de stiinta englez.

Alan Turing sa nascut in 23 iunie 1912 in Londra, a fost interesat de matematica si stiinte in timpul zilelor de scoala. Cu toate acestea el a mers la o scoala publica, Sherbourne, unde accentul a  fost pus pe teme clasice si nu pe stiinta sau matematica, dar acest lucru nu il opreste sa invete termeni complexi de matematica. De exemplu, chiar si fara a studia calcul elementar , el a studiat interogatoriul complex a lui Einstein la teoria lui Newton.

Alan Turing a inceput sa exploreze posibilitatile de calcul atunci cand a participat la Colegiul King din Cambridge pentru diploma de licenta in matematica. El a scris o lucrare notabila luand in calcul numarul si aplicarea acestuia. A reformulat, de asemenea, aritmetica lui Kurt Gödel, limbajul formal universal cu ipoteze pe legendara masina Turing. Masina Turing a fost primul aparat pe care se putea utiliza algoritmi  pentru rezolvarea problemelor aritmetice. Pentru multi experti , acesta a fost primul concept, teoretic al unui calculator modern.

Bazat pe masina Turing , el a inceput sa dezvolte Motorul automat de calcul sau ACE (Automatic Computing Engine) 1945-1947. El a prezentat, de asemenea, un document referitor la posibilitatea ca, computerele ar putea executa stocarea de programe, ceea ce fac computerele noastre de fiecare data cand le pornim.

El a murit la varsta de 41 de ani , pe 7 iunie 1954 otravit cu cianura, eveniment considerat drept sinucidere. desi unii oameni considera suspecta cauza mortii sale.

Acum stiti cine a inventat calculatorul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.