Cine a inventat WhatsApp?

Cine a inventat WhatsApp?

WhatsApp 2.0
cine a nventat whatsapp

Compania WhatsApp Inc

O aplicatie pe care majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri o cunosc. Folosind-o zilnic ati avut vreodata curiozitatea de a afla cine a inventat WhatsApp? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul WhatsApp si de ce a devenit o aplicatie atat de populara.

WhatsApp Messenger” este un serviciu de mesagerie instanta pentru smartphone-uri si alte dispozitive mobile care folosesc internetul ca mijloc de comunicatie. Pe langa transmiterea de mesaje tex, utilizatorii pot trimite sau primi imagini, videoclipuri si fisiere audio.

Istoria WhatsApp

Compania “WhatsApp Inc.” a fost fondata in anul 2009 de catre Brian Acton si Jan Koum (presedintele companiei), ambii fosti angajati ai “Yahoo!”. In iunie 2009, “Apple” a lansat notificarile de atentionare (push notifications), oferindu-le dezvoltatorilor posibilitatea de a-i atentiona pe utilizatori atunci cand nu foloseau o aplicatie. Koum a actualizat WhatsApp astfel ca de fiecare data cand utilizatorii isi schimbau status-ul, ii anunta pe toti ceilalti din reteaua utilizatorului.

WhatsApp 2.0

WhatsApp 2.0

WhatsApp 2.0 a fost lansat cu o componentade mesagerie, iar utilizatorii activi au crescut brusc la 250 000. Koum l-a vizitat pe Brian Acton, care era inca neangajat la acea vreme si a decis sa se alature companiei. In octombrie 2009, Acton a convins cinci fosti colegi de la “Yahoo!” sa investeasca 250 000 de dolari intr-un fond de investitii, iar ca rasplata au primit statutul de cofondatori si actiuni. Dupa cateva luni de stadiu beta, aplicatia a fost lansata in final in noiembrie 2009, exclusiv pentru “iPhone”. Koum l-a angajat mai tarziu pe un vechi prieten, Chris Peiffer, care locuia in Los Angeles, sa realizeze versiunea pentru “BlackBerry”, care a aparut doua luni mai tarziu.

Aplicatia a trecut de la un serviciu gratuit la unul contracost pentru a evita cresterea prea rapida. In decembrie 2009 WhatsApp pentru “iPhone” a fost actualizat pentru a putea trimite poze. Pana la inceputul anului 2011, WhatsApp ajunsese deja in top 20 a celor mai populare aplicatii de pe “App Store” SUA.

Fondatorii au fost de acord sa aduca inca 7 milioane de dolari, peste cei 250 000 de dolari din fondul de investitii, de la “Sequoia Capital” dupa luni de negocieri cu partenerul “Sequoia”, Jim Goetz. Pana in februarie 2013, baza de utilizatori activi WhatsApp ajunsese la 200 de milioane si avea 50 de angajati. “Sequoia” a investit inca 50 de milioane de dolari, estimand WhatsApp la o valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Intr-un articol de blog din decembrie 2013, cei de la WhatsApp au sustinut ca exista 400 de milioane de utilizatori care le folosesc serviciile. Din 22 aprilie 2014 WhatsApp a atins pragul de 500 de milioane de utilizatori activi lunar, 700 de milioane de fotografii si 100 de milioane de videoclipuri trimise zilnic, iar sistemul de mesagerie opereaza mai mult de 10 miliarde de mesaje pe zi. Pe 24 august 2014 Jan Koum a anuntat pe contul sau de “Twitter” ca WhatsApp avea 600 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume.

“WhatsApp Inc.” este in proces de preluare dupa ce “Facebook Inc.” a anuntat achizitia companiei pe 19 februarie 2014 pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Din septembrie 2014, WhatsApp este cea mai populara aplicatie globala de mesagerie cu peste 600 de milioane de utilizatori, urmata de “WeChat” din China (438 de milioane de utilizatori) si “LINE” din Japonia (400 de milioane de utilizatori).

Acum ati aflat cine a inventat WhatsApp si cat de populara a devenit aceasta aplicatie intr-un timp atat de scurt. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.