Cine a inventat bluetooth-ul ?

Cine a inventat bluetooth-ul ?

Bluetooth

Cine a inventat bluetooth-ulV-ati gandit vreodata cine a inventat bluetooth-ul ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul bluetooth-ului .Dr. Jaap Haartsen, este cel care a inventat Bluetooth în timp ce lucra la Ericsson în anii 1990, a fost nominalizat ca finalist de către Oficiul European de Brevete în categoria industrie pentru premiul Inventatorul European.

Premiul este acordat anual de către Oficiul European de Brevete (OEB) pentru inventatori care contribuie  la progresul tehnologic, social și economic.

Bluetooth, un consum redus de energie, tehnologie wireless peer-to-peer a fost născut într-un laborator Ericsson din Lund, Suedia, în 1990 și a devenit un standard global de conexiuni wireless pe distanțe scurte. Atunci când tehnologia a sărbătorit 10 ani de existență în 2008, cantitatea de dispozitive Bluetooth livrate în zece ani a fost deja de 2 miliarde. Astăzi, tehnologia este folosită nu doar la telefoanele mobile și PC-uri, dar, de asemenea, de aproape toate dispozitivele electronice de larg consum, dispozitive medicale  de sănătate, sport și aparate de fitness, mașini și case.

Dr. Jaap Haartsen este numit de către Oficiul de Brevete Eureopean ca „tatal Bluetooth-ului”. Haartsen spune: „Tehnologia Bluetooth a devenit un standard pentru comunicații dispozitiv-la-dispozitiv. Deși contestat frecvent, aceasta a devenit un succes imens pe care nu l-am prevăzut , sunt foarte mândru și onorat să fie nominalizat de către Oficiul European de Brevete cauza fiind.. brevetele mele legate de bazele  Bluetooth-ului. „

Dr. Haartsen a lucrat cu o echipa de ingineri Ericsson pentru a aduce Bluetooth pe piață. Cel mai apropiat partener  ,al său, Sven Mattisson, își amintește atribuirea lor: „. Am vrut sa  înlocuim cablurile, fără a folosi mai multă putere decât un cablu.

Ericsson sa concentrat pe activitățile de cercetare și dezvoltare încă de la începuturile sale în 1800. Lider în tehnologie a avut avantajul competitiv in sprijinirea companiei  si dezvoltarea afacerilor. Inginerii Ericsson a scris codul de limbă Erlang, încă folosit și astăzi în programele de chat de pe site-uri sociale și în alte programe.

AXE, primul sistem de comutare digitala, a fost făcut de Ericsson și a jucat un rol-cheie în trecerea  tehnologie de la analog la digital în rețelele fixe de comunicații de linie.

Ericsson a  condus  dezvoltarea tehnologiei de comunicare și a fost întotdeauna un element cheie care contribuie la standardizarea globală. De exemplu, Ericsson a avut cel mai mare impact asupra specificațiilor LTE eliberate și se așteaptă să dețină 25 la sută din toate brevetele esențiale în LTE.

Din 2004 pana in prezent capabilitatile de criptare sunt mai mari și asocierea mai ușoara între dispozitivele compatibile Bluetooth. Sa făcut Bluetooth 2.1 caietul de sarcini, un upgrade major pentru tehnologie în 2007. Cu mai mult de 7.000 de companii din intreaga lume participa la promovarea tehnologiei Bluetooth pentru dispozitive electronice, versiunea 3.0 a debutat în 2009. Astăzi, Bluetooth Special Interest Group are sediul central mondial în Bellevue, Washington, cu alte birouri din întreaga lume. Scopul lor este de a încuraja dezvoltarea, cercetarea și punerea în aplicare a tehnologiei software-ului Bluetooth. 

Acum stiti cine a inventat bluetooth-ul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.