Cine a inventat telefonul mobil ?

Cine a inventat telefonul mobil ?

Cine a inventat telefonul mobil

Cine a inventat telefonul mobilV-ați gândit vreodata cine  a inventat telefonul mobil? Ei bine, inventatorul  telefonului mobil este numit Martin Cooper și el este omul responsabil pentru generarea și dezvoltarea  primului telefon mobil. Deși, a fost o echipa de cercetare asociata cu AT & T, care a introdus pentru prima data ideea de comunicații mobile în 1947. Martin Cooper a crescut în Chicago. El a servit patru ani în Marina SUA. A  studiat și a primit diploma în inginerie electrică de la Institutul de Tehnologie din Illinois. După absolvire, a lucrat timp de 1 an, la o companie de telecomunicații.

Cooper a fost angajat de către Compania Motorola în 1954. Acesta a lucrat la dezvoltarea primei statii portabile  pentru Poliția din Chicago în 1967. Acesta a fost  promovat ca manager de departament și ia fost atribuita o echipa, care a dezvoltat primul telefon portabil. Cooper a introdus primul prototip de telefon mobil  in 3 aprilie 1973. Prototipul a fost numit Motorola Dyna-Tac. Telefonul Dyna-Tac avea 9x5x1.175 inch, 30 de circuite , cantarea 2.5 kg, avea un timp de vorbire de 35 de minute, timpul de reincarcare era de 10 ore.

Prototipul impartea acelasi nume cu produsul final , mai era nevoie de lucru la el pentru a fi gata comercial pentru publicul larg. Initial , doar 40 MHz au fost alocati pentru serviciile de telefonie mobila in 1974.

În 1975, AT & T a cerut la FCC  permisiunea de a opera un sistem de celule în orașul Chicago. Licență care nu a fost acordata până în martie 1977. Dupa aprobare Illinois Bell a inceput construirea unui sistem de celule . In 1978 a inceput faza de testare a echipamentului. Aceasta faza a inclus un proces de 2000 de clienti si 2100 de teste la telefoanele mobile.

Utilizarea comunicatiilor mobile au inceput cu mult inainte de 1970 . In 1921 statiile mobile au fost utilizate de catre politia din Detroit cu o frecventa de 2 MHz. Frecventele au crescut la aproximativ 30-40 MHz in 1940. Acest lucru  a incurajat construirea sistemelor pentru politie. A atras, de asemenea, urmatoarele grupuri sa investeasca si sa utilizeze unitati mobile cum ar fi companiile private, agentiile publice si alti indivizi.

In 1945, primul sistem publicat de telefonie mobila a fost instituit. Acest sistem a avut 3 canale cu 150 MHz.

Prin 1947 a fost instalat un sistem public de telefonie mobilă între New York și Boston.Acest sistem  introdus sa numit „push to talk” .

In 1964, sistemul de telefonie sa dezvoltat foarte mult, clientii puteau apela un numar fara ajutorul operatoriilor de telefonie mobila. In 1953 s-au inaugurat frecvente mai mari de 800 MHz pe extinderea unei regiuni.

Pretul primului telefon mobil a fost de 3500 $. Martin Cooper este acum președinte, CEO și co-fondator al unei companii numite Array Communications Incorporated. Array Communications a dezvoltat o antenă cu miez adaptiv, care va crește acoperirea de bază a oricărui sistem celular. Ei au creat, de asemenea, un sistem de bandă largă cu caracter personal numit i-Burst. Acest sistem permite accesul mobil la internet, care este accesibil pentru toată lumea. Cursa pentru mobil a avut progrese serioase în anii 1960 și 1970, atunci când Motorola și Bell s-au întrecut pentru a traduce tehnologia la aplicarea efectivă.

Acum stiti cine a inventat telefonul mobil . Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.