Cine a inventat Amazon.com?

Cine a inventat Amazon.com?

Cine a inventat Amazon.com
Cine a inventat Amazon.com

Amazon.com

V-ati intrebat vreodata cine a inventat Amazon.com? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Amazon.com si care este povestea acestei inventii.

Amazon.com este o companie americana internationala pentru comert electronic cu sediul in Seattle, Washington, SUA. Compania detine cel mai mare magazin virtual din lume. Amazon.com a inceput ca o librarie online, dar s-a extins si a inceput sa vanda DVD-uri, casete video, CD-uri, MP3 playere, jocuri video, programe pentru computer, electronice, haine, mobila, jucarii si bijuterii. Compania produce si electronice pentru consumatori precum cititoare “Amazon Kindle e-book”, tablete “Kindle Fire”, “Fire TV” si “Fire Phone”. In plus, este un furnizor de servicii cloud computing.

Istoria Amazon.com

Compania a fost fondata in anul 1994 de catre Jeff Bezos care a descris acest inceput ca un regret ca nu a intrat mai devreme in afacerile pe internet. In 1994, Bezos si-a parasit functia de vicepresedinte “D.E. Shaw & Co.”, o firma de pe Wall Street, si s-a mutat in Seattle. Acolo a pus bazele unui plan de afaceri care mai tarziu a devenit Amazon.com.

Dupa ce a citit un raport despre viitorul internetului care anunta o crestere a comertului web de 2300%, Bezos a creat o lista cu 20 de produse ce puteau fi vandute online. A restrans lista la doar cinci cele mai promitatoare produse: CD-uri, haerdware pentru calculator, software pentru calculator, filme, si carti. Bezos a decis intr-un final ca noua sa afacere va vinde carti pe internet din princina cererilor mari in toata lumea pentru literatura. Bezos a inceput afacerea intr-un garaj din Bellevue, Washington.

Compania a inceput ca o librarie virtuala, o idee stimulata de discutia lui Bezos cu John Ingram al “Ingram Book” si cu Keyur Patel care inca detine o parte din Amazon. In primele doua luni de afacere, Amazon a vandut deja in toate cele 50 de state si in peste 45 de tari. In doua luni, vanzarile companiei au ajuns la 20 000 de dolari / saptamana. Pe cand cele mai mari librarii fizice puteau oferi aproximativ 200 000 de titluri, o librarie virtuala putea oferi de cateva ori mai multe, deoarece aveau un depozit virtual aproape interminabil.

In iulie 1995 compania a deschis magazinul virtual si a vandut prima carte pe Amazon.com: “Concepte Fluide si Analogii Creative: Modele de Computere ale Mecanismelor Fundamentale ale Gandirii” de Douglas Hofstadter. In octombrie 1995, compania a anuntat ca iese pe piata de actiuni.

Incepand cu anul 2000, logo-ului Amazon i s-a adaugat o sageata curbata ducea de la A la Z, reprezentand faptul ca magazinul virtual poate oferi orice produs de la A la Z, cu sageata luand forma unui zambet.

Planul initial al companiei era foarte neobisnuit. Bezos nu se astepta sa faca profit in primi patru – cinci ani. Cand comertul online a explodat la inceputul secolului XX, Amazon si-a depasit companiile rivale si a crescut intr-o companie uriasa specializata in vanzari online. In 1999, revista “Time” l-a numit pe Bezos “Persoana Anului”, recunoscand ca metoda neconventionala a dat roade si a ridicat compania pe culmile succesului, popularizand cumparaturile pe internet.

Acum ati aflat cine a inventat Amazon.com si care este povestea acestei mari companii. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

1 COMENTARIU

comments user
Farmacia Silva

Stiati ca 🙂 …. Amazon are sediu in romania de 2-3 ani? 🙂
Amazon are sediu in Iasi – la Palas Mall si lucreaza in jur de 200 persoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.