Cine a inventat Pinterest?

Cine a inventat Pinterest?

Cine a inventat Pinterest
Cine a inventat Pinterest

Pinterest – Cold Brew Labs

Pinterest este o companie de aplicatii web si mobile care ofera o unealta de descoperire vizuala, de colectionare, partajare si stocare. Utilizatorii pot crea si partaja colectii de marcaje vizuale (panouri) la care se adauga atasari (pin-uri) a unor pagini web, obiecte etc. Utilizatorii salveaza si partajeaza pin-uri de la mai multe resurse pe panouri bazate pe o serie de criterii precum caracteristici similare, o tema, planificarea unei vacante, decoratiuni interioare, sarbatori etc.

Pinterest.com este un website gratuit ce necesita o inregistrare pentru a putea fi folosit. Utilizatorii pot incarca, salva, sorta si manipula imagini, cunoscute ca atasari (pins) si alte continuturi media, precum fisiere video, prin intermediul colectiilor numite panouri (pinboards).

Istoria Pinterest

Website-ul Pinterest a fost fondat de catre Ben Silberman, Paul Sciarra si Evan Sharp, este condus de “Cold Brew Labs” si finantat de un mic grup de antreprenori si investitori. Dezvoltarea aplicatiei a inceput in decembrie 2009, iar pagina web a fost lansata in varianta beta inchisa in martie 2010. Ulterior, site-ul a inceput sa fie deschis in varianta beta deschisa doar pe baza de invitatie.

Ben Silbermann si cativa programatori au operat site-ul dintr-un mic apartament pana in vara anului 2011. Silbermann a relatat ca le-a scris personal primilor 5000 de utilizatori oferindu-le numarul personal de telefon si chiar invitandu-i la o intalnire pe cativa dintre ei. La numai noua luni de la lansare site-ul avea deja 10 000 de utlizatori. La inceputul anului 2010, Silbermann si investitorii companiei au incercat sa convinga un editor de reviste din New York sa cumpere Pinterest, dar editorul a refuzat sa se intalneasca cu fondatorii.

Lansarile aplicatiilor Pinterest pentru iPad din august 2011 si pentru iPhone din martie 2013 au adus un numar mai mare de descarcari decat a fost asteptat. Pe 16 august 2011 revista “Time” a clasat Pinterest printre “Cele mai bune 50 website-uri ale anului 2011”. In luna septembrie al aceluiasi an a fost lansata aplicatia “Pinterest Mobile”, o versiune a site-ului pentru utilizatorii care nu detineau produse Apple (iPhone, iPad). In decembrie 2011 site-ul a devenit unul din topul 10 a celor mai mari retele de socializare, iar in luna urmatoare s-a raportat ca a atras mai multi utilizatori catre comercianti decat decat a reusit “Linkedln”, “YouTube” sau “Google+”. In aceeasi luna Pinterest a fost recunoscuta ca fiind compania cu cel mai bun start din 2011.

In ianuarie 2012 “comScore” a raportat ca Pinterest avea 11.7 milioane de utilizatori unici, devenind astfel site-ul care a depasit cel mai rapid bariera de 10 milioane de utilizatori unici. Pinterest s-a extins foarte mult, rapoartele aratand ca in decembrie 2011 s-a ajuns la 11 milioane de vizite saptamanal. Potrivit “Experian Hitwise” in martie 2012 site-ul a devenit cea de-a treia mare retea de socializare din SUA, in spatele celor de la “Facebook” si “Twitter”.

Evolutia Pinterest se bazeaza pe interesul partajat al utilizatorilor si pe continutul produs de catre acestia. Cele mai populare categorii, martie 2012 pana in prezent, sunt casa (home), arte si mestesugarii (arts and crafts), stil/moda (style/fashion) si mancare(food).

Acum ati aflat cine a inventat Pinterest si de ce este o retea de socializare atat de cunoscuta. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.