Cine a inventat MoneyGram?

Cine a inventat MoneyGram?

Cine a inventat MoneyGram
Cine a inventat MoneyGram

Istoria MoneyGram

In zilele noastre viteza este esentiala, chiar si atunci cand vine vorba de bani. Acestia trebuie sa circule rapid dintr-o parte intr-alta a globului, iar noi trebuie sa avem posibilitatea de a-i transfera usor si in siguranta. Astfel au aparut companii care se ocupa cu transferul de bani, printre care s-a facut remarcata compania “MoneyGram”. V-ati intrebat vreodata cine a inventat MoneyGram? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul MoneyGram si de cand a fost fondata aceasta companie.

MoneyGram International Inc. este o companie care se ocupa cu transferuri de bani cu sediul in Dallas, Texas, SUA. Are centre de operatiuni in St. Louis Park, Minnesota si in Brooklin Center, Minnesota, o centrala telefonica in Lakewood, Colorado si birouri regionale si locale in intreaga lume. Afacerile MoneyGram sunt divizate in doua categorii ce consista din Trasferuri de Fonduri Globale si Produse Financiare de Hartie. Compania ofera servicii persoanelor si activitatilor comerciale printr-o retea de agenti si clienti ai institutiilor financiare.

MoneyGram International este rezultatul fuziunii a doua companii. O companie a fost “Travelers Express Co. Inc.” cu sediul in Minneapolis a fost fondata in 1940, care a devenit cel mai mare procesor de ordine de plata din lume si un agent important in industria platilor electronice. Cealalta companie care a ajutat la crearea MoneyGram a fost “Integrated Payment Systems Inc.” cu sediul in Denver, care a intrat pe piata transferurilor de bani in anul 1988. “Travelers Express” si “MoneyGram Payment System” si-au unit fortele in anul 1998 atunci cand corporatia mama a “Travelers Express”, “Viad Corp”, a cumparat “MoneyGram Payment Systems”. In 2004, “Viad” a pus in miscare grupul Travelers/MoneyGram intr-o companie noua pe actiuni, “MoneyGram International Inc.

Din 2007 pana in 2009, actiunile MoneyGram au scazut cu 96%. Compania a pierdut mai mult de 1,6 miliarde de dolari din investitiile facute in 2008 in titluri de valoare garantate prin ipoteci riscante. Pierderile au obligat compania sa vanda pachetul majoritar catre “Thomas H Lee Partners” si “Goldman Sachs” in schimbul unei infuzii de capital. In perioada de decadere, “U.S. Bancorp” si-a mutat serviciile sale de transfer de bani catre “Western Union”. Compania a inceput sa vada din nou profitabilitate in anul 2009.

In septembrie 2010, MoneyGram a anuntat ca isi vor muta sediul in orasul Dallas, Texas, desi Minneapolis, Minnesota va continua sa fie un punct central pentru Operatiunile Globale Si Centrele de Excelenta pentru Tehnologia Informatiei, iar Lakewood, Colorado va continua sa fie Centrala Telefonica pentru Operatiuni. Compania s-a mutat oficial la noul sediu pe 1 noiembrie 2010.

In urma dejucarii unei inselatorii de 100 de milioane de dolari, MoneyGram a fost centrul celei mai mari confiscari administrative din istoria de mai bine de 200 de ani al Serviciului de Inspectie Postala SUA.

Pe langa serviciul de transfer de bani, MoneyGram se ocupa si de servicii de plata a facturilor, de plata a chiriilor, ordine de plata sau audit, iar din anul 2013 a fost lansata Fundatia MoneyGram.

Pentru grila de comisioane percepute la transferul de bani de catre MoneyGram vizitati : Comisioane MoneyGram.

Acum ati aflat cine a inventat MoneyGram si de cand se afla aceasta companie pe piata transferurilor de bani. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.