Cine a inventat Western Union?

Cine a inventat Western Union?

Cine a inventat Western Union
Cine a inventat Western Union

Western Union

V-ati intrebat vreodata cine a inventat Western Union? Cine a fondat compania care a devenit un adevarat imperiu in serviciile de transferuri de bani. Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Western Union si cat de importanta este aceasta companie pe piata transferurilor de bani.

The Western Union Company este o companie pentru servicii financiare si comunicatii cu sediul in Meridian, Colorado, SUA, desi locatia de langa Englewood este inca folosita ca adresa postala. Pana in anul 2006, cand au desfiintat serviciul, Western Union a fost cea mai cunoscuta companie din SUA pe piata schmburilor de telegrame. Western Union are diferite divizii, cu produse precum transferuri de bani de la persoana la persoana, ordine de plata, plati si servicii comerciale.

Istoria Western Union

In anul 1851, “New York and Mississippi Valley Printing Telegraph Company” a fost organizata in Rochester, New York de catre Hiram Sibley si altii, cu scopul de a crea un sistem de telegraf maret cu operatiuni unificate si eficiente. Intre timp, Ezra Cornell si-a reachizitionat una din companiile sale aflate in faliment si a redenumit-o “New York & Western Union Telegraph Company”. La inceput fiind doi competitori puternici, pana in anul 1856 ambele grupuri au fost finalmente convinse ca o consolidare este singura alternativa pentru progres. Compania nou-fuzionata a fost numita la insistentele lui Cornell “Western Union Telegraph Company”, astfel s-a nascut Western Union.

Western Union a inceput sa cumpere rapid companii mici, iar pana in 1860 granitele sale s-au extins de la Coasta de Est pana la Raul Mississippi si de la Great Lakes la Raul Ohio. In 1861 s-a deschis primul telegraf transcontinental, iar in 1865, intr-o incercare de a uni America de Europa, s-a format Telegraful Ruso-American via Alaska, in Siberia, spre Moscova, dar proiectul a fost abandonat in 1867. Compania s-a bucurat de o crestere fenomenala in urmatorii ani, capitalizarea ajungand de la 385 700 de dolari in 1858 la 41 milioane de dolari in 1876. Totusi nu a fost in topul actiunilor de piata si a trebuit sa faca fata firmelor competitoare, in sepcial celor de la “Atlantic and Pacific Telegraph Company”, preluata de finantatorul Jay Gould in 1875, iar in 1881, Gould a preluat controlul Western Union.

In anul 1871, compania a introdus serviciul de transfer de bani, bazat pe reteaua extensiva de telegraf. In 1879, Western Union a parasit piata telefoniei din pricina unui proces legat de drepturi pierdut in fata celor de la “Bell Telephone Company”. Cum telefonia a inlocuit telegraful, transferul de bani a devenit principala afacere pentru companie.

Western Union, ca un monopol industrializat, a dominat industria telegrafului la sfarsitul secolului XIX. A fost primul imperiu in comunicatii si a creat un sablon pentru afacerile in comunicatii in stil american asa cum sunt cunoscute in zilele noastre. Compania a continuat sa creasca, achizitionand mai mult de 500 de competitori mai mici. Puterea de monopol era aproape completa in anul 1943 atunci cand a achizitonat “Postal Telegraph Inc.”, principalul rival in industrie.

Incepand din anul 1974, compania a devenit prima corporatie americana de telecomunicatii care detinea propria flota de sateliti de comunicatie geosincronizati. Flota de sateliti, denumita “Westar”, efectuau comunicatii in compania Western Union pentru telegrame si date de mesaje postale catre birourile Western Union din intreaga tara.

In februarie 2006, dupa 155 de ani de servicii continue, era telegramelor Western Union a luat sfarsit. Compania a raportat ca telegramele trimise au cazut la un total de 20 000 pe an din pricina competitiei altor servicii de comunicatii precum e-mail.

Western Union a achizitionat “Custom House” de la Peter Gustavson in septembrie 2009, pentru suma de 370 milioane de dolari, ceea ce a dus la redenumirea companiei in “Western Union Business Solutions”. In ianuarie 2011, compania a achizitionat grupul “Angelo Costa” pentru suma de 200 milioane de dolari, un grup activ in transferuri de bani si servicii pentru imigranti. “Angelo Costa” detine o retea de 7500 de puncte de vanzare in diferite tari din Europa. Western Union a cumparat divizia “Global Business Payments” al “Travelex”, in iulie 2011, pentru suma de 606 milioane de lire sterline. In octombrie 2011 a fost achizitionata firma “Finint S.R.L.”, cel mai mare agent de retea in trasferuri de bani Western Union din Europa.

Western Union este in topul celor mai bune companii cu servicii pentru transferuri de bani, oferind siguranta si rapiditate, totul la tarife accesibile care incurajeaza clientii sa le foloseasca serviciile.

Pentru grila de comisioane percepute la transferul de bani de catre Western Union vizitati : Comisioane Western Union .

Acum ati aflat cine a inventat Western Union si cat de importanta este aceasta companie. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.