Cine a inventat Skype?

Cine a inventat Skype?

Cine a inventat Skype
Cine a inventat Skype

Fondatorul Skype

V-ati intrebat vreodata cine a inventat Skype? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Skype si cat de mult au evoluat comunicatiile in ultimii ani.

Skype este un program gratuit ce permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri audio-video pe Internet, cu ajutorul tehnicilor din falmilia “Voice over IP (VoIP)”. Serviciul Skype permite utilizatorilor sa apeleze alti utilizatori Skype gratuit, indiferent de orasul sau tara din care vorbesc, iar apelurile la telefoanele obisnuite din reteaua clasica (fixa) sunt de obicei contra cost. Calitatea audio si video a convorbirilor este, in general, foarte buna, dar, uneori, depinde de conexiunea la Internet. Pe langa serviciul de apelare, Skype mai ofera si alte functionalitati precum mesagerie instant, transfer de fisiere, conferinte telefonice si video-conferinte.

Skype a fost scris initial de trei specialisti estonieni: Ahti Heinla, Priit Kasesalu si Jaan Tallinn. In anul 2003, Niklas Zennstrom din Suedia si Janus Friis din Danemarca, au pus bazele companiei “Skype Group” cu sediul la Luxemburg, iar pe 29 august 2003, au lansat publicului larg prima versiune beta.

Dupa inaugurare, Skype s-a bucurat de o popularitate imensa si s-a raspandit rapid in toata lumea. Pe 12 septembrie 2007, compania Skype a fost achizitionata de cei de la “eBay” pentru suma de 2.5 miliarde de dolari, actiuni la eBay si consideratii bazate pe potentialul performantelor. Pe 1 septembrie 2009, s-a anuntat ca eBay vinde 65% din Skype catre Silver Lake, Andreessen Horowitz si Administratiei Planului de Investitii a Pensiei Canada pentru suma de 1.9 miliarde de dolari, compania Skype fiind evaluata la 2.75 miliarde de dolari.

Pe 10 mai 2011, corporatia “Microsoft” a achizitionat “Skype Comunications S.a.r.l.” pentru suma de 8.5 miliarde de dolari. Skype a fost incorporata ca o divizie a Microsoft, iar pe 13 octombrie 2011, Microsoft definitiveaza incorporarea achizitionand si toate tehnologiile Skype. Cei de la Microsoft au renuntat la longevivul lor serviciu de mesagerie “Windows Live Messenger” in favoarea Skype-ului. Tranzitia a inceput pe 8 aprilie 2013 si s-a incheiat pe 30 aprilie. Skype are, in momentul de fata, filiale deschise in Londra, Tallinn, Tartu, Stockholm, Praga si San Jose, California, SUA.

Pe 17 iunie 2013, compania a lansat un serviciu de mesagerie video gratuita pentru Windows, Mac OS, iOS, Android si BlackBerry, iar pe 12 august 2013 a lansat o noua versiune a programului pentru noile generatii de iPhone si iPad ce permite convorbiri video HD.

O metoda moderna de comunicatie, Skype a devenit unul din cele mai importante si mai populare servicii de mesagerie pe Internet, valabil in 38 de limbi diferite si folosit de utilizatori din intreaga lume.

Acum ati aflat cine a inventat Skype si ce mult au evoluat comunicatiile in ultimii ani. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.