Cine a inventat Starbucks

Cine a inventat Starbucks

Cine a inventat Starbucks

Cine a inventat StarbucksStarbucks este una din cele mai populare lanturi de cafenele din lume. Multumita gamei largi de produse pe care le ofera, multi oameni nu pot rezista sa nu intre si sa nu se bucure de delicioasele si revigorantele bauturi. Starbucks ofera diferite sortimente de cafea rece sau calda, menite sa multumeasca diferite tipuri de clienti. V-ati intrebat vreodata cine a inventat Starbucks? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Starbucks si cum a reusit sa aduca aceasta companie sa fie cunoscuta in toata lumea.

In 1917, Gordon Bowker, Zev Siegel si Jerry Baldwin au semnat un parteneriat si au deschis primul magazin Starbucks in Seattle. In acel timp, un antreprenor numit Alfred Peet i-a inspirat pe cei trei sa vanda boabe de cafea de calitate superioara si echipamente pentru cafea.

In anul 1982, compania il angajeaza pe antreprenorul Howard Schultz ca Marketing Director. Acesta a sugerat ideea de a extinde Starbucks intr-un lant de cafenele, dar patronii nu au dorit acest lucru. Dupa acestea, Schultz a decis sa-si deschida propria sa cafenea numita “Il Giornale”, in anul 1985.

Afacerea lui Schultz cu “Il Giornale” a inflorit foarte repede, iar in jurul anului 1987 cumpara compania Starbucks. Dupa aceasta mutare strategica importanta, toate celelalte cafenele “Il Giornale” au luat numele de “Starbucks”. Aceasta decizie a dus la extinderea de succes a companiei. In afara de cafenelele din Seattle, compania a reusit sa-si extinda afacerea si in afara orasului, in special prin Chicago si Vancouver. Pana in anul 1992, compania detinea deja un numar de 165 de cafenele Starbucks.

Multumita succesului mare pe care l-a avut, Starbucks a reusit sa se extinda si dupa granitele Americii de Nord, astfel ca in anul 1996 au fost deschise un numar de cafenele in Tokio, Japonia. In 1998, compania a intrat pe piata Regatului Unit intr-un mod mai agresiv, cumparand compania “Seattle Coffee Co.”. Toate cafenelele acestei companii au fost schimbate in cafenele Starbucks.

In 2003, Starbucks a decis sa cumpere companiile “Torrefazione Italia” si “Seattle’s Best Coffee”. In noiembrie 2005, compania avea deschis mai multe cafelene in Londra decat in Manhattan, acest lucru dovedind ca Starbucks a devenit o marca internationala de succes. Rivalii de la compania “Diedrich Coffee” au vandut mai multe cafenele catre Starbucks in anul 2006. In 2008, Starbuck si-a continuat expansiunea deschizand magazine in tari precum Argentina, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Cehia si Portugalia. Din februarie 2014, Starbucks este prezenta in 64 de tari si teritorii.

Cu toate ca Gordon Bowler, Zev Siegler si Jerry Balwin su fost cei care au deschis primul Starbucks, fara Howard Schultz Starbucks ar fi ramas o marca necunoscuta. Schultz a stiut cum sa intre pe o piata neexploatata inca la acel moment si a stiut cum sa-si extinda compania. In zilele noastre, Starbucks este nu doar un lant de cafenele, ci o marca internationala de succes, cunoscuta de toti.

Acum ati aflat cine a inventat Starbucks si cum a devenit o companie atat de populara. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.