Cine a inventat remi?

Cine a inventat remi?

Cine a inventat remi

Cine a inventat remiRemi este un joc foarte popular si foarte captivant. Este jucat de foarte multi oameni de toate varstele din intreaga lume. Dar v-ati intrebat vreodata cine a inventat remi? Cine este cel care a creat acest joc interesant si captivant? Ei bine, haideti sa aflam impreuna istoria jocului si cum a devenit atat de popular.

Remi sau “Rummikub” este un joc cu piese (numite si pietre) ce se poate juca intre doua, trei sau patru persoane. Jocul contine 104 piese de joc impartite in patru grupe de culori. Grupele sunt si ele impartite in cate alte doua grupe numerotate de la 1 la 13. Pe langa aceste piese mai exista si doua pietre speciale numite “Joker”. Jucatorii trebuie sa construiasca formatii numite “suite” (formatii cu valori consecutive de aceeasi culoare) sau “serii” (formatii cu aceeasi valoare, dar de culori diferite). Scopul jocului este adunarea a cat mai multe puncte, astfel incat, la sfarsitul ultimei partide, jucatorul cu cel mai mare punctaj castiga jocul.

Cuvantul “remi” este provine de la jocul “Rummy”, un joc de carti jucat de mexicani, un joc in care pierzatorul trebuia sa plateasca castigatorului o sticla de rom. Jocul de remi este, de fapt, o combinatie intre jocul de carti “Rummy” si jocul asiatic cu pietre “Mahjong”.

In Romania anilor 1940, regimul comunist a interzis jocurile de carti, iar un om a venit cu ideea de a transpune un joc de carti intr-un joc cu pietre. Inventatorul remi-ului se numeste Epharim Hertzano, un evreu nascut in Romania care a emigrat, ulterior, in Palestina. Primele seturi de remi le-a fabricat manual in curtea casei sale din orasul israelian Bat Yam. A inceput sa vanda jocul din casa-in-casa si unor mici magazine. In timp, Hertzano a licentiat jocul si in alte tari, astfel devenind cel mai exportat joc din Israel. In anul 1978, Hertzano a fondat compania “Lemada Light Industries Ltd”, prima companie producatoare a jocului remi.

In cartea publicata in anul 1978, “Official Rummikub Book”, Hertzano descrie trei versiuni diferite ale jocului: American, Sabra si International. Seturile moderne de remi includ doar regulile versiunii Sabra, fara a mai mentiona de celelalte variante si exista variatii ale regulamentelor intre producatorii jocului.

Remi a devenit un joc foarte popular de-a lungul anilor, cu mai multe realizari precum: cel mai vandut joc din SUA in anul 1977, Jocul Anului in Germania in anul 1980 si Jocul Anului in Olanda in anul 1983.

Un joc foarte popular jucat de oameni din toata lumea, mai nou aparut si pe internet. A devenit foarte popular de-a lungul timpului, astfel s-au creat si turnee in care participantii isi pot pune in valoare cunostintele despre joc.

Acum ati aflat cine a inventat remi si cat de captivant este acest joc. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.