Cine a inventat chitara ?

Cine a inventat chitara ?

Cine a inventat chitara

Cine a inventat chitaraDorința de a spori sunetul de chitara a existat cu mult înainte de dezvoltarea de amplificatoare electrice și difuzoare. Spectacole muzicale din secolul al 19-lea s-au caracterizat prin setările de concert din ce în ce mai mari .Muzicienii aveau nevoie de instrumente mai tari și mai puternice, care au devenit posibile prin utilizarea de noi materiale, desene și modele. Introducerea sirurilor de caractere de oțel în secolul al 19-lea a însemnat nu doar volum mai mare, dar tensiunea mai mare pe instrumente. Chitara Flattop tradițională a început să se schimbe în dimensiune și formă ca un instrument de coarde-otel. În plus, un design complet diferit apărut, mai puternic și mai tare arcuit. 

În anii 1920, muzica dance publica a devenit mai populara si in industria de înregistrare  trebuia volum mare pentru a captura un spectacol muzical, factorii de decizie pentru chitara a crescut eforturile lor de a dezvolta chitara tot mai tare. Unii oameni au continuat sa experimenteze cu dimensiuni mai mari și corpuri metalice; alti inovatori au început să se concentreze pe energiea electrică ca un posibil ajutor. Până la sfârșitul anilor 1930, amplificarea electronică sa dovedit a fi una dintre inovatiile cele mai de succes pentru a construi o chitara mai tare, în ciuda îndoielile de unii tradiționaliști cu privire la noua tehnologie. Chitaristii de country si jazz au fost printre primii  campioni de sunet electric. Apoi, în anii 1940 și 1950, cantaretii și factorii de decizie au inceput sa construiasca chitare electrice in stil spaniol, cu corpuri din lemn masiv, care a dus la noi modele și noi sunete.

Istoria dezvoltării chitari electrice a cuprins o moștenire de invenție și inovație care datează cu mult înainte de secolul 20. În special de la introducerea moderne a chitari în stil spaniol în jurul anului 1800, a existat o continuă interacțiune între cantaretii la chitara si factorii de decizie care doreau un volum tot mai mare pentru instrumentele lor.

Căutarea pentru o chitara mai tare sa intensificat în anii 1920, odată cu apariția muzicii Big Band, înregistrări vinile, și la radio . Pentru a concura în aceste noi piețe, factorii de decizie ale  chitarii a început nu numai in construirea chitari plate  și chitari arcuita, dar din ce mai mult  experimentata cu diverse materiale, desene și modele. 

Ideea de a folosi energie electrică pentru a crea instrumente cu coarde mai tari existau deja de la sfârșitul secolului al 19-lea. Dar a fost doar în anii 1920 și 1930 ca ingineri, factorii de decizie, si muzicienii au inceput pentru a rezolva unele dintre provocările de amplificare electronică. In jurul anului 1931 George Beauchamp, care lucra cu Adolph Rickenbacker, a produs un pickup electromagnetic în care un curent a trecut printr-o bobină de sârmă înfășurat în jurul unui magnet, creand un domeniu care a amplificat vibrațiile sirurilor de caractere „. Introdus pe un lap-oțel cunoscut sub numele de tigaie, pickup-ul a făcut aceasta prima chitara electrica din punct de vedere comercial.

Până la sfârșitul anilor 1930 alti factori de decizie și actori au adaptat noua tehnologie pentru  tradiționala chitara spaniola din lemn, dar s-au tulburat cu distorsiuni, accente, și feedback-amplificate a vibrațiilor în corpul instrumentului, cât și în siruri de caractere.Inventatorii au început încercarea de a face față acestor probleme de sunet prin experimentarea cu corpuri solide goale. Compania Slingerland a introdus comercial o chitara electrica spaniola cu ​​corp solid, în 1939. In jurul anului 1940, pe un instrument numit „Jurnal”, chitaristul și inventatorul Les Paul a montat siruri de caractere si camionete de pe un bloc solid de pin pentru a reduce vibrațiile corpului. În timpul anilor 1940, Paul Bigsby și Leo Fender, de asemenea, a început să experimenteze  stilul spaniol de design pentru chitara cu corp solid. În primii ani de existență, viabilitatea chitari electrice ca un „adevărat” instrument a fost des dezbatut. Detractorii  instrumentului de multe ori a susținut că nu  produce un sunet pur, „autentic” muzical. Muzicienii de Country si Jazz, mai ales Charlie Christian, au fost printre primii apărători, promovand un sunet de chitara electric tare și cu capacitatea de a concura cu alte instrumente.

Pionierii chitarii electrice din anii 1930 și 1940 au inclus artiști, cum ar fi jazzman-ul Eddie Durham și Oscar Moore, culegatorii muzici country, Noel Boggs și Merle Travis, și maestrii blues-ului T-Bone Walker și Muddy Waters. Toti au experimentat cu posibilități tonale și armonice ale instrumentului. În acest proces, alti muzicieni, factorii de decizie și publicul au început să acorde o atenție la acest sunet electric nou.

Chitara electrica poate fi cel mai important și mai popular instrument din ultima jumătate de secol în muzica americana. Desigur, introducerea acesteia a adus o schimbare majoră in tehnologia muzicala americana și a modelat sunetul și direcția de stiluri muzicale moderne.

Acum stiti cine a inventat chitara . Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.