Cine a inventat trompeta ?

Cine a inventat trompeta ?

Cine a inventat trompeta

Cine a inventat trompetaV-ati intrebat vreodata cine a inventat trompeta? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul trompetei .Trompeta are o istorie lungă și bogată. Se crede că trompeta a fost folosita ca un dispozitiv de semnalizare în Egiptul antic, Grecia si Orientul Mijlociu. În perioada romantica, trompeta a fost evidentiata în diferite forme de artă, cum ar fi literatura si muzica. Dar în acest timp, trompeta a fost doar recunoscuta ca un instrument folosit pentru a semnala, anunța, proclama și pentru alte scopuri relevante. Aceasta a fost mai târziu, când trompeta a început să fie considerată  instrument muzical. In secolul 15 trompeta  si-a dobandit forma pliata. Aceasta a fost mentionata ca o trompeta care scoate tonuri armonice.

In secolul 16 trompeta a fost folosita  în scopuri  militare.De asemenea, în această perioadă,  trompeta a devenit populara în Germania. Înainte de sfârșitul acestei perioade, utilizarea trompetei pentru operele muzicale a început.

In secolul 17-18 , trompeta a fost la înălțime și a fost folosita de compozitori celebri, cum ar fi Leopold (tatal lui Mozart) si Michael (fratele lui Haydn), în lucrările lor muzicale. Trompeta de această dată a  fost utilizata în cheia  D sau C, atunci când sunt folosite în scopuri de curte și în cheie de Eb sau F atunci când este folosita de armata. Muzicienii din această perioadă au cantat în special în registre diferite. În special, în 1814, s-au adăugat valvele la trompeta pentru ai permite să cante in scara cromatica uniforma.

In secolul 19 ,trompeta a fost  cunoscuta ca un instrument de orchestra. Trompeta din această eră a fost în cheia  F . Trompeta a continuat să primeasca îmbunătățiri, cum ar fi mecanismul de pliere, care a fost încercat încă din anii 1600. Ulterior,curbura  trompetei orchestrala a fost înlocuita cu supape. Modificările la  mărimile  trompetei au fost reduse. Trompetele erau acum mai bune și mai ușor  de cantat datorită îmbunătățirilor prin care a trecut.

Trompetiști ai timpului nostru sunt Wynton Marsalis, Maurice Andre și Maynard Ferguson. Fiecare dintre acești cantareti la trompeta nu s-au născut într-o familie bogată, apartin  clasei de mijloc. Ei au devenit cei mai buni trompetiști din lume. Wynton Marsalis este un renume mondial , artist care a câștigat opt ​​Grammy. Maynard Fergusons este un artist renumit  , care a fost nominalizat pentru un premiu Grammy. Maurice Andre este un alt renume mondial de  artist și este cunoscut peste tot în lume pentru performantele sale uimitoare clasice.

Acum stiti cine a inventat trompeta. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.