Cine a inventat dansul Salsa?

Cine a inventat dansul Salsa?

Cine a inventat danul Salsa
Cine a inventat danul Salsa

Stilul de dans Salsa

Salsa este o forma populara de dans social originar din New York cu influente puternice din America Latina, in special din Cuba si Puerto Rico. Miscarile din slasa isi au originile din Cuban Son, Cha cha cha, Mambo si alte forme de dans, iar dansul impreuna cu muzica salsa sunt originare din mijlocul anilor 1970 in New York.

In multe stiluri de salsa dansatorul isi schimba centrul de greutate al corpului prin pasi, iar partea de sus a corpului ramane la acelasi nivel si nu este aproape deloc afectata de schimbarile de greutate. Aceste schimbari ale centrului de greutate caueaza miscarea soldurilor, asemenea si a mainilor si a umerilor.

Istoria dansului salsa

Dansul de salsa este originar din Cuba mijlocului anilor 1970. A evoluat din forme anterioare de dans precum Son, Son Montuno, Cha cha cha si Mambo care au fost foarte populare in acelasi timp in Cuba si in alte parti din America Latina. Salsa, asemenea celor mai multe genuri de dans, a trecut prin mai multe schimbari de-a lungul timpului si a incorporat elemente de Swing si Hustle, de asemenea si elemente de dansuri afro-americane si afro-caraibene precum Guaguanco si Pachanga. Exista diferite stiluri de salsa, cea mai noua fiind Timba care este o forma ce are un continut percutant mai puternic si uneori incorporeaza rap-ul ca o modalitate de a da melodiei o noua “vibratie”. Trupe populare de Timba din Cuba sunt “La Charanga Habanera”, “NG la Banda”, “Paulito FG”, “Pupi y los que son son”, “Lazarito Valdes y Bamboleo” etc.

Exista controverse in ceea ce priveste originile cuvantului “salsa”. Unele persoane afirma ca se bazeaza pe o strigatura a muzicienilor in timp ce cantau. Altii considera ca termenul a fost creat casele de discuri pentru a putea comercializa mai bine muzica, alegand cuvantul “salsa” datorita conotatilor sale picante. Totusi, alte persoane considera ca termenul a aparut deoarece dansul de salsa si muzica sunt o combinatie de stiluri diferite, la fel cum “salsa” sau “sos (sauce)” in tarile Latino-Americane este o combinatie de diferite ingrediente.

Adunari unde se danseaza salsa sunt adesea organizate in cluburi de noapte, baruri, sali de bal, restaurante, iar in aer liber, de obicei ca parte a unui festival. Dansul de salsa este un dans international care poate fi gasit in majoritatea oraselor mari din lume. Se organizeaza anual festivaluri, numite adesea Congrese de Salsa, in diferite orase menite sa atraga o varietate de dansatori de salsa din alte orase si tari. Evenimentele aduc laolalta dansatori care isi impartasesc pasiunea pentru dans, care construiesc o comunitate si isi impartasesc unii altora miscari si sfaturi. Aceste evenimente de obicei includ spectacole de salsa, muzica salsa live, targuri, petreceri salsa si concursuri.

Salsa a devenit de-a lungul anilor un stil de dans foarte apreciat si foarte popular, multe persoane exprimandu-si dorinta de a invata salsa. Multi dansatori si profesori de dans de salsa au deschis scoli si predau tainele acestei forme de dans pentru toti cei care isi doresc sa experimenteze sau pentru cei care isi doresc sa ajunga la performanta.

Acum ati aflat cine a inventat salsa si care este povestea acestui stil de dans. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.