Cine a inventat calendarul ?

Cine a inventat calendarul ?

Cine a inventat calendarul

Cine a inventat calendarulV-ati intrebat vreodata cine a inventat calendarul ? Este greu sa determinam cine este inventatorul calendarului. Noi putem determina însă doar cine a influențat calendarul care il folosim astăzi și unele dintre schimbările majore care s-au implicat în dezvoltarea  calendarului. Există mai multe calendare care sunt utilizate în prezent. Cu toate acestea nu este unul care sa fie folosit mai mult decât altele. De la luna la anotimpuri, lungimea zilelor la lungimea  nopți, calendare care au fost dezvoltate din toate tipurile de surse. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre inventarea calendarului și, eventual, de unde a venit.

Calendarul lunar a fost folosit de către babilonieni, evrei, greci si chinezi. Calendarul a avut o perioadă de 19 ani, apoi, 7 din acei ani aveau 13 luni în loc de 12. Acest tip de calendar a fost folosit, de asemenea, de către arabi, Muhammad a fost cel care a restrâns cele  13 luni. El a preferat calendarul cu 12 luni, astfel încât din cauza lui,  calendarului islamic are in jur de 354 zile, acest lucru a dus la festivaluri religioase islamice pentru a trece prin fiecare anotimp.

Egiptenii au avut un calendar, care a avut un total de 12 luni, care consta in 30 de zile .In jurul anului 4000 î.Hr., egiptenii au adăugat cinci zile suplimentare. Acest lucru a fost pentru a ajuta alinierea cu anul solar. Aceste  5 zile anuale suplimentare s-au transformat in cele din urma intr-un festival. Credinta a fost ca aveai ghinion daca lucrai in timpul acestor cinci zile.

Romanii au avut un calendar complicat, care a constat din fie 29 zile într-o lună sau 31 de zile. Iulius Cezar, cu ajutorul unui consilier astronom au creat un nou calendar. Acesta a fost în 46 î.Hr., care, prin decret imperial a fost lung de 445 zile.

Acesta a corectat calendarul cu anotimpurile corespunzătoare. Cu calculele anului solar care este de 365 zile si 6 ore , la fiecare luna sa administrat fie 30 sau 31 de zile,inainte, în fiecare an a fost o zi în plus pentru a compensa cele 6 ore care erau în plus pe an. În anul 1582, lumea a adoptat calendarul gregorian, înlocuind astfel toate celelalte sisteme ale calendarului utilizat anterior. A fost numit după omul care l-a introdus, Papa Grigore al XIII-lea.

Acum stiti cine a inventat calendarul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.