Cine a inventat penicilina?

Cine a inventat penicilina?

Penicilina

Cine a inventat penicilinaPenicilina este un antibiotic derivat din fungii penicillium.

Sir Alexander Fleming, cel care a descoperit penicilina, a murit subit in urma unui atac de cord, in locuinta sa din Chelsea , Londra, la varsta de 73 de ani.

El sa alaturat departamentului de bacteriologie in cadrul spitalului St. Mary, din Londra, la scurt timp dupa o serie de succese premiate, ca student la medicina, si a ramas acolo de-a lungul vietii sale, cu exceptia serviciilor de specialitate din RAMC in primul razboi mondial. El a fost profesor acolo din 1928-1948. Publicarea lui Sir Alexander Fleming pentru descoperirea din 1929 a pus omenirea pe calea unuia dintre cele mai mari descoperiri medicale. Finalizarea descoperiri a fost facuta de Sir Howard Florey si de Dr. E. Chain, atunci cand acestia au aratat cum sa pregateasca substanta in forma utilizabila si au demonstrat ca poate fi aplicata cu succes in tratamentul bolii. Fleming, Florey si Chain au impartit Premiul Nobel pentru medicina in 1945, ca recunoastere a realizarii lor complementare.

Fleming sa nascut la Darvel in Ayrshire in 1881, a fost educat la Academia Kilmarnock. El a devenit student la medicina la spitalul St Mary , unde a avut o cariera stralucita. El a fost numit profesor de bacterilogie in 1929.  In 1947 , Departamentul de inoculare, facut celebru de Wright si de el insusi, a fost redenumit Institutul Wright-Fleming de Microbiologie si plasat sub conducerea sa.

In 1928 el a lucrat pe culturiile de staphylococcus, o bacterie care cauzeaza mai multe forme de septicemie. Un spor de mucegai a cazut accidental pe una dintre aceste culturi si a inceput sa creasca . Fleming a observat ca stafilococii din jurul culturii au inceput sa dispara. In loc sa a arunca placa murdara , el a fost impulsionat de interesul sau vechi in modul de actiune al antisepticelor  si a altor agenti anti-bacterieni pentru a incerca sa descopere ceea ce a distrus bacteriile din placa de mucegai . El a pregatiti o cultura pura de mucegai , in scopul de a investiga natura si actiunea sa mai atent. Aceasta sa dovedit a fi Penicillum notatum. El a descoperit ca fiertura in care a fost cultivat era foarte activ impotriva anumitor tipuri de bacterii si ca aceasta se datora unei substante secretata de mucegai , a sugerat ca ar putea fi folosit ca antiseptic pentru rani.

Incercariile de a extrage penicilina pentru uz medical s-au facut imediat , dar nu au avut succes , iar cei in cauza au apelat la alte cercetari. Ancheta penicilinei  practic a expirat pana in 1938, cand Florey si Chain au anchetat cu proprietatiile lor de pregatire.  Ei au descoperit fapte noi , importante si solutionarea marilor dificultati practice de pregatire.

Povestea penicilinei arata foarte clar  cum aptitudinile si temperamentele diferite se pot completa reciproc pentru avansarea stiintei. Cu toate acestea , acest simplu scotian a inceput una dintre cele mai mari  si cele mai benefice descoperiri din istoria stiintei si medicinei. Fleming a fost innobilat in 1944 si a primit foarte multe distinctii britanice si straine in semn de recunoastere pentru descoperirile sale. Fleming a fost casatorit de doua ori : prima lui sotie a fost , Sara Marion McElroy din Killala, Mayo, a murit in 1949. In aprilie 1953 el sa casatorit cu dr. Amalia Coutsouris, din Atena, care a fost membru al personalului sau la Institutul Wright-Fleming.

Acum stiti cine a inventat penicilina. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.