Cine a inventat alfabetul ?

Cine a inventat alfabetul ?

Alfabetul

Cine a inventat alfabetulV-ati intrebat vreodata cine a inventat alfabetul ? Ei bine, haideti sa vedem cine este inventatorul alfabetului. .Poporul semitic vestic, asezat pe coasta de est a Mediteranei (unde locuiau grupuri feniciene si ebraice) sunt, de obicei, creditati cu dezvoltarea primului alfabet din lume. A fost o lista scurta, cu 22 de caractere. Acest „alfabet”, a fost raspandit de catre comerciantii fenicieni si apoi modificat prin includerea vocalelor, de greci, a caror doua litere , alfa si beta au fost puse impreuna pentru a forma numele de „alfabet”.

In ebraica, primele doua litere ale abecedarului sunt Aleph si Bet, dar spre deosebire de literele grecesti , alfabetul semitic nu avea vocale. Egiptul s-ar putea numi prima natiune, cu primul alfabet care furniza vocalele considerate inutile.

Arheologii au descoperit picturi rupestre de mii de ani, aceste documente aratau primele forme ale alfabetului. De  unele dintre cele mai vechi simboluri alfabetice IC  au fost gasite in America Centrala (acum 2500 de ani ), China (mai mult de 3000 de ani) si Orientul Mijlociu (mai mult de 5000 de ani ).

Una dintre cele mai timpurii forme ale alfabetului au fost hieroglifele. Hieroglifele erau simboluri unice care aratau cuvinte intregi. Mii de caractere  si simboluri, au fost folosite pentru a reprezenta cuvintele, vietile si nevoile civilizatiilor de atunci.

Memorarea a mii de simboluri hieroglifice unice a fost o sarcina dificila, astfel incat numai preotii cu studii superioare si oameni de stiinta au fost experti. Imaginati-va incercand sa va amintiti un simbol unic pentru fiecare rasa de caine, soi de floare sau de copac.

Ca civilizatie cu o comunicare avansata, oamenii au inceput sa descopere ca era posibil sa utilizeze combinatii cu un set mult mai mic de simboluri care reprezenta toate cuvintele intr-o limba vorbita. Aceasta teorie este fundatia alfabetului nostru modern. Noi numim  fiecare dintre aceste simboluri  o „scrisoare”. Fiecare „scrisoare” a alfabetului reprezinta un sunet in limba noastra. Prin combinarea acesto „scrisori” , e posibil sa reprezinte un numar nelimitat de cuvinte.

Multe alfabeturi diferite s-au folosit in intreaga lume de-a lungul istoriei. De multe ori alfabetele noi sunt create pentru a modifica alfabetul altei limbi.

Alfabetul latin ( numit si „alfabetul roman” ) este cel mai utilizat pe scara larga, cu sistem de scriere IC din lume. Acesta este sistemul pe care alfabetul limbii engleze a fost intemeiat.

Acum stiti cine a inventat alfabetul . Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.