Cine a inventat jocul de baseball-ul ?

Cine a inventat jocul de baseball-ul ?

Baseball

Cine a inventat baseball-ulV-ati intrebat vreodata cine a inventat baseball-ul ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul baseball-ului .Exista multe mituri legate de originile jocului de baseball. Multi oameni cred ca un tanar cadet de la West Point pe nu me Abner Doubleday a inventat baseball-ul  intr-o zi din 1839 in timp ce era in Cooperstown, New York. Ca nu este cu siguranta adevarat, mitul Doubleday a fost creat pentru prima data de un grup de „experti in baseball” , numiti pentru a determina originile jocului.

Comisia sa bazat pe concluziile unei marturi de a lui Abner Graves. Istoria a dovedit ca Graves nu ar fi fost un martor mai credibil, cu toate acestea. Doar un an mai tarziu, domnul Graves si-a impuscat sotia si a fost declarat criminal nebun , petrecandu-si restul zilelor intr-un spital de boli mintale. Mai mult cand a murit Doubleday , el a lasat in urma mii de scrisori personale. In nici una dintre ele nua mnetionat ceva de baseball. Este greu de crezut ca in cazul in care el a inventat jocul ar fi spus la un moment dat intr-una dintre scrisori ceva. Sunt de acord ca Abner Doubleday nu a inventat baseball-ul si este doar un mit.

Mitul Doubleday a fost perpetuat de catre oamenii de afaceri care au fondat Baseball Hall of Fame in 1936, in Cooperstown. Ei au folosit mitul pentru a stabili o legatura geografica intre noul muzeu si originile jocului.

In realitate , baseball-ul a evoluat din mai multe jocuri cu „bata si mingea”, cum ar fi Rounders, Cricket si American Town Ball care se jucau deja de secole. Exista un sigur om care merita credit pentru stabilirea regulilor fundamentale ale sportului si pentru organizarea primului meci de baseball, el este Alexander Cartwright.

Cartwright a fost membru al New York Knickerbockers, un club de tineri oameni de afaceri care jucau in mod regulat Ball Town sa scape de limitele vietii de birou si pentru a face sport dupa munca. In 1845, Cartwright si un comitet de la clubul sau a elaborat reguli clar menite sa transforme Ball Town intr-un sport mult mai elaborat. El la numit baseball.

Cartwright a scris normele sale pentru baseball si multe dintre ele sunt inca parti funadamentale ale jocului, inclusiv conceptele de : (1) fault corect pe teritoriu, (2) trei lovituri pentru un out,(3) trei out-uri pe repriza, (4) noua jucatori pentru fiecare echipa, (5) nouazeci de metri intre baze. El a scos in afara legii, de asemenea, practica Ball Town , care a permis unui aparator sa loveasca alergatorul cu mingea si sa-l elimine. Avand in vedere viteza mingi trimisa de Roger Clemens, arata ca modificarea speciala a fost foarte buna pentru jucatorii de astazi.

Primul meci de baseball sa jucat in temeiul acestor noi norme care a avut loc la 19 iunie 1846 intre Knickerbockers Cartwright si o alta echipa, cunoscuta sub numele de New York Nine. Echipele au revizuit normele Cartwright inainte de joc, si apoi a inceput competitia. O diferenta intre primul joc de baseball  si jocul curent este ca echipele jucau pana ce prima echipa ajungea la 21 de puncte. Ei nu s-au limitat la noua reprize , New York Nine i-au invins pe cei de la Knickerbockers Cartwright cu scorul de 21-1.

Cartwright sa mutat in California in 1849 pentru a prinde goana dupa aur. Pe drumul sau in intreaga tara, el a introdus jocul baseball in fiecare oras din drumul sau. Mai tarziu el sa mutat in Hawaii si a infintat ligi oficiale de baseball, care au fost creditate ca precursori directi din ligile majore.

In 1953 , Congresul  a recunoscut oficial ca , Cartwright a inventat baseball-ul modern.

Acum stiti cine a inventat baseball-ul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.