Cine a inventat fotbalul ?

Cine a inventat fotbalul ?

Fotbalul

Cine a inventat fotbalulFotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din Europa si America. Are o istorie vie si interesanta in lumea sportului. Dovezi cu privire la existenta fotbalului  in China  dateaza din sec. 2 si 3 I.Hr. In China, acesta a fost in timpul dinastiei Han cand oamenii driblau cu mingi facute din piele si loveau intr-o plasa mica. Unele fapte pleaca de la punctul Kyoto, in Japonia, unde loviturile mingii a fost sport popular.

Se spune ca o crestere precoce a fotbalului modern a inceput in Anglia. Unele fapte amuzante, mentioneaza ca prima minge folosita a fost capul unui talhar danez. Scopul principal a fost de a duce mingea la un loc de tinta.  Uneori, concurenta a crescut acerb si masele au ajuns atat de salbatice , rezultand incidente frecvente de violenta in timpul jocului. Se spune, de asemenea, ca soldatii admirau atat de mult jocul incat au pierdut practica tirului cu arcul.

Regele Edward al 3 -lea a interzis fotbalul in 1365 ca urmare a cresterii incidentelor de violenta si indulgenta militara in sport. In 1424 regele James 1 al Scotiei , a proclamat, de asemenea, in parlament  „Nimeni nu va juca fotbal” !

Cine a inventat fotbalul, cand si de unde a avut pornire fotbalul este o intrebare la care nu exista un raspuns precis. Putem spune cu usurinta ca acest sport popular se joaca de mai bine de 3000 de ani. Nasterea fotbalului modern este acreditat in Marea Britanie. Acesta a fost cunoscut sub numele de Asociatia de Fotbal, Scotia si Anglia au fost co-fondatori al jocului sistematic de fotbal.

Istoria moderna a fotbalului : incepand cu secolul 18

In 1815, a avut loc o dezvoltare majora care a facut fotbalul popular in universitati, colegii si scoli. English School si Colegiul Eton au dat nastere la niste reguli , cunoscute sub numele de Regulile Cambridge. Fotbalul a fost separat in doua grupuri, unele colegii si scoli au optat pentru norme de Rugby, care permiteau declansarea loviturilor si transportarea mingii. Aceste reguli au fost interzise exclusiv in conformitate cu regulamentul Cambridge.

Istoria fotbalului modern de azi a fost infintat in 1863. In octombrie 1863, unsprezece reprezentanti ai cluburilor din Londra s-au intalnit la Taverna Francomasona pentru a stabili regulile fundamentale comune  pentru controlarea meciurilor intre ele.  Rezultatul acestei intalniri a dat nastere la formarea Asociatei de Fotbal.

Stabilirea ferm fundamentala a fotbalului in 1869, Asociatia de Fotbal a interzis strict orice fel de manipulare a balonului. Popularitatea fotbalului sa raspandit rapid in anii 1800 , marinarii britanici, soldatii si comerciantii au introdus sportul in diferite parti ale globului.

FIFA a fost infiintata in anul 1904 si la inceputul anilor 1930, au luat nastere diferite ligi in diferite tari. FIFA este acreditata cu organizarea primei Cupe Mondiale in 1930 , oraganizandu-se in Uruguay. Istoria fotbalului este bogata in evenimente si in dezvoltarea lui peste tot in lume.

Acum stiti cine a inventat fotbalul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

4 COMENTARII

comments user
Vadim

Fotbalul este un sport foarte important,se spune ca fotbalul te poate duce la niste realizari mari in viata.In primul rind pentru un gool in champions league iti dau 1.000.000.000 euro. De unde stiu eu asta?=Eu acest lucru la-m aflat de la cel mai bun jucator din lume Cristiano Ronaldo cin am fost in Spania la antrenament Oficiall Real Madrid,,, mai stiu multe alte lucruri despre Real Madrid si jucatorii din acest club……..

comments user
Vadim

Cristiano Ronaldo s-a născut în Funchal, Madeira, Portugalia, fiul Mariei Dolores dos Santos Aveiro și al lui José Dinis Aveiro (n. 1954, Londra – 5 septembrie 2005). Are un frate mai mare, Hugo (n. 1975), precum și două surori mai mari, Elma (n. 1974) și Liliana Cátia (n. Madeira, 5 octombrie 1976). Liliana Cátia este o cântăreață cu numele de scenă Lorenzo în Portugalia. Al doilea nume al lui Cristiano (Ronaldo) este relativ rar în Portugalia. Părinții l-au numit astfel în cinstea fostului președinte american Ronald Reagan[3]. Tatăl său l-a înscris la un club sportiv din Lisabona. La 9 ani, echipe renumite doreau să-l achiziționeze.,,,,,,,,,toate aceste lucruri le-am aflat de la Cristiano Ronaldo.

comments user
pasa

sunt patan

comments user
vlad

Fotbalul a fost inventat in africa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.