Cine a inventat Jocurile Olimpice ?

Cine a inventat Jocurile Olimpice ?

Cine a inventat Jocurile Olimpice

Cine a inventat Jocurile OlimpiceV-ati intrebat vreodata cine a inventat Jocurile Olimpice ? Ei bine , haideti sa aflam cine este inventatorul Jocurilor Olimpice. În istoria antică, primele Jocuri Olimpice înregistrate au avut loc intr-un luminis numit Olympia, înconjurat de o pădure de pini de pe coasta de nord-vest a Peloponezului, în anul 776 î.Hr..

De la începutul timpului grecii au admirat frumusețea și măreția  atletilor și au ajuns  celebri în întreaga Grecie, ca si jucătorii raportati în paginile de sport de astazi. Câștigătorii au adus faima în orașele din care au venit, și locuitorilor orașelor, precum și aristocraților care ia idolatrizat. Concursurile au atras oameni din toată Grecia, pentru premiul râvnit , o cununa din frunze de măslin sălbatic. Marele prestigiu a fost acordat pentru castigatori. Faima lor a crescut în întreaga lume . Adesea, sculptorii ar folosit sportivi ca subiecte pentru munca lor, iar aceste lucrări de artă vor fi afișate pe străzile principale ale oraselor din care sportivii au venit.

Atât bărbații, cât și zeii au participat la jocuri, și ca o condiție prima, toti trebuiau să vorbească limba greacă, și trebuia să jure ca au fost în pregătire riguroasă în ultimele zece luni. Sclavii ar putea concura, dar numai în cazul în care limba lor era  greacă – pe scurt, nu li sa permis strainilor.

Jocurile Olimpice au fost un eveniment religios dedicat  lui Zeus , și pentru a sărbători priceperea atletica. Ei au constat în concursuri desaritura in lungime, aruncarea discului, lupte și box, precum și curse pentru atleti. Deși jocurile au fost un festival religios, a existat si un aspect militar . Concursuri, cum ar fi Javelin Throw,  Discus Throw ia învățat pe soldații potențiali cum să arunce cu suliță și pietrele în luptă.

Cursele de alergare  au fost cele mai vechi  jocuri, și au inclus  funcționarea lor pentru diferite lungimi. Cea mai lunga cursa de alergat a fost de 20 de lungimi, numita „Dolichos”.

Poienele ierboase și pădurile din jur au avut mai multe temple construite printre copaci, dedicate diferitelor zeitati. Cea mai mare și cea mai sacră dintre ele a fost dedicată lui Zeus circa 475 î.Hr.. A fost  o zona de antrenament mare, unde sportivii erau pregatiti pentru evenimentele lor. Femeile nu au voie să participe la Jocurile Olimpice, nici ca spectatori.
Heracles este considerat a fi inițiatorul  Jocurilor Olimpice, deși Pelops este menționat ca fondatorul ei. Acestea  aveau loc la fiecare patru ani. Anterior la acel moment, el a participat la curse de alergare în Creta, în apropiere de Mt. Ida. În curând Jocurile Olimpice au devenit cele mai celebre jocuri  Pan-Elene, celelalte fiind Jocuri Pythian la Delphi (în cazul în care câștigătorii au primit coroane de lauri), care erau, de asemenea, la fiecare patru ani, și inca doua, care au avut loc la fiecare doi ani, Jocurile Nemeea la Argolis, și jocurile Isthmian la Corint, toate in Peloponezia.

Participanții și sponsorii lor a făcut sacrificii pentru Zeus și alte divinități înainte de curse pentru a încuraja zeii sa-i faca mai rapizi și mai puternici. Festivalul a atras mulțimi mari de oameni, precum și vanzatori de produse alimentare și băuturi, arte și meserii, ceramica si alte bunuri, spre deosebire de un târg .A fost muzica de liră, precum și imnuri cântate în lauda pentru zei. Sportivii care au participat la Jocurile Olipmpice au ridicat corturi în care să se odihnească și să se pregătească pentru evenimente.

Jocurile de la Olympia au devenit repede unul dintre cele mai importante și mai populare festivaluri în anii grecești. Razboaiele se opreau temporar în timp ce soldații mergeau la Olympia pentru a concura. Când Jocurile Olimpice se terminau, soldatii se intorceau la luptă și  reluau războaiele.
Acum stiti cine a inventat Jocurile Olimpice. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.