Cine a inventat golful ?

Cine a inventat golful ?

Cine a inventat golful

Cine a inventat golfulV-ati intrebat vreodata cine a inventat golful ? Golful provine de la un joc care se juca pe coasta Scotiei in timpul secolului al 15-lea. Jucatorii loveau o piatra in loc de minge , in jurul dunelor de nisip folosind un bat. Dupa 1750, golful a evoluat in acest sport asa cum este recunoscut astazi. In 1774 , jucatorii de golf din Edinburgh a scris primele reguli standardizate pentru jocul de golf.

Jucatorii au obosit lovind pietricele si au incercat alte lucruri. Cele mai vechi mingi de golf  erau facute din saci subtiri din piele, umplute cu pene dar nu zburau prea departe. Mingea guta-percea a fost inventata in 1848 de catre reverendul Adam Paterson. Realizate din seva copacului Gutta, aceasta minge putea fi lovita , ajungand la o distanta de 225 de metri si era foarte asemanatoare cu omologul sau modern.

V-ati intrebat vreodata cine a inventat golful ? In 1898, Coburn Haskell a introdus prima minge de cauciuc , atunci cand era lovita de un profesionist ajungea la distante de 430 de metri. Potrivit mingi de golf cu gropite , creata de Vincet Mallete, in primele zile ale golfului , mingile erau netede. Dupa un timp jucatorii vor avea mingi noi cu gropite.

In 1905 , producatorul de mingi de golf, William Taylor a fost primul care a introdus modelul gropita folosind mingea Coburn Haskell. Mingile de golf au luat atunci forma moderna.

In anii 1880, au intrat in uz sacii de golf . „Carausul” este o porecla veche pentru caddie (baiat care strangea mingiile si cara echipamentele jucatorilor de golf). Prima masina de golf electrica a aparut in jurul anului 1962 si a fost inventata de catre Merlin L. Halvorson.

Cuvantul „tee” (reper) care se refera la jocul de golf , a aparut ca nume pentru zona in care a jucat un jucator. In 1889, primul document portabil de reper in golf a fost patentat de jucatorii scotieni de golf, William Bloxsom si Arthur Douglas.

In 1892 un brevet britanic a fost acordat lui Percy Ellis pentru reperul „Perfectum”  care a facut o bucata (legata) la sol. In 1897 reperul „Victor”  a fost similar si a inclus un varf in forma de cupa pentru a sta mai bine mingea de golf. „Victor” a fost patentat de scotienii PM Matthews.

În 1774, primele reguli standardizate de golf au fost scrise și utilizate pentru primul campionat de golf, care a fost câștigat de către doctorul John Rattray la 02 aprilie 1744, în Edinburgh, Scoția.

Acum stiti cine a inventat golful. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.