Cine a inventat maioneza?

Cine a inventat maioneza?

Cine a inventat maioneza

Cine a inventat maionezaPuteti ghici cine a inventat maioneza? Credeti ca la fel ca celelalte inventii mai timpurii, nu se cunoaste inventatorul maionezei? Din fericire, exista referinte care relateaza despre inventatorul maionezei.

Cu totii stim ca maioneza este un fel de mancare, un sos, servit rece ca sos la antreu sau folosit in diferite retete culinare. Este un produs din ou, ulei, otet, mustar si alte asezonari.

In anul 1756, bucatarul ducelui de Richelieu a inventat maioneza. De fapt, a fost, poate, cel mai minunat si mai insantaneu incidenta din trecut care a dus la inventarea maionezei. In timpul asediului din Mahon (actuala capital a Menorcai), a existat un deficid de alimente. Acesta a fost motivul pentru care bucatarul s-a gandit sa bata oua impreuna cu ulei fara a mai adauga alte condiment. Acest dressing a fost servit la o petrecere gazduita de catre ducele de Richelieu.

Maioneza a primit numele dupa o batalie castigata impotriva poporului britanic la Port Mahon. Cuvantul “maioneza” vine de la numele “Mahon”.

In 1905, Richard Hellman a fost primul care a vandut maioneza gata preparata la magazinul sau “New York Deli Hellman”. Reteta apartinea, de fapt, sotiei lui Hellman. In 1912, Hellman a venit cu idea de a pune maioneza in sticle pentru a fi mai usor de comercializat. A primit istant popularitate si este si acum foarte populara, in zilele noastre “Best Foods” avand drepturile pentru acest produs.

Dupa cativa ani, “Kraft Foods” a vazut potentialul maionezei pe piata si a introdus propria lor marca pentru publicul larg in 1933. In doar cateva saptamani de la lansarea produsului pe piata, maioneza a crescut incredibil in poplaritate.

Cei de la “Kraft Foods” au lansat in 1984, un produs cu continut scazut de calorii, iar in 1990, au lansat un tip de maioneza fara grasimi pentru cei care doreau un sos lipsit de grasimi.

Cu toate aceste marci, maioneza a devenit nume popular in bucataria de acasa, folosita pentru diverse umpluturi. Cine ar fi crezut ca de la un deficid de alimente se poate ajunge la un sos foarte popular? Probabil, ca nici bucatarul care a inventat maioneza nu a crezut ca se va ajunge la un asemenea produs popular de la un simplu incident.

Acum ati aflat cine a inventat maioneza si cum a fost aceasta inventata. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.