Cine a inventat Smart TV-ul?

Cine a inventat Smart TV-ul?

Cine a inventat Smart TV-ul
Cine a inventat Smart TV-ul

Smart TV

V-ati intrebat vreodata cine a inventat smart TV-ul? Cine a avut ideea de a crea un televizor “inteligent” care poate oferi numeroase functii pentru utilizator? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul smart TV-ului si ce functii ofera utilizatorului.

Un smart TV, uneori denumit si TV conectat sau TV hibrid, este un televizor cu internet integrat si proprietati Web 2.0, fiind un exemplu a convergentei tehnologice intre computere si televizoare. Pe langa functiile traditionale ale televizorului oferite prin intermediul metodelor traditionale de difuare media, aceste dispozitive pot oferi produse media interactive online, Internet TV, continut media pe internet (over-the-top), acces la reteaua locala sau de acasa.

Software-ul ce opereaza smart TV-urile poate fi incarcat in dispozitiv fie inainte, fie instalat sau actualizat prin intermediul unui app store sau app marketplace (magazine de aplicatii online), intr-un mod similar cum sunt integrate aplicatiile si sistemele in smartphone-urile moderne.

Tehnologia care premite utilizarea smart TV-urilor este incorporata in dispozitive precum media playere digitale, playere Blu-ray, console pentru jocuri video si alte dispozitive interactive conectate la retea care utilizeaza iesirile pentru ecran ale televizorului. Aceste dispozitive permit utilizatorilor sa caute, sa gaseasca si sa ruleze filme, filmari video, fotografii si alt continut de pe Web, de pe canalele TV prin cablu sau satelit sau de pe o unitate de stocare locala.

Istoria smart TV-ului incepe in Franta, pe 9 noiembrie 1994, cand Bertrand Dominique si Gatto Jean Marie au patentat un sistem “inteligent” de televizor, legat la sisteme de procesare a datelor prin metodele unei retele analogice sau digitale. Pe langa faptul ca era conectat la retelele de date, un punct cheie era abilitatea dispozitivului de a descarca rutinele software necesare, dupa cerintele utilizatorului si procesarea nevoilor acestora.

Cei de la compania “Samgung” au lansat primul smart TV in anul 2008 si de atunci, au intrat in cursa “LG”, “Sony” si “Lenovo” pentru a aduce in atentia noastra si in casele noastre smart TV-ul. Diferentele de produse au fost intotdeauna putin complicate, producatorii axandu-se pe claritatea si grosimea produselor. In castig ieseau producatorii cu cele mai subtiri ecrane si cele mai clare imagini, ideal era o combinatie intre cele doua.

Samsung este prima companie si in ceea ce priveste lansarea primului magazin virtual de aplicatii pentru smart TV, astazi oferind utilizatorilor in jur de 1400 de aplicatii. In momentul de fata, cei de la “Samsung” domina piata smart TV-urilor prin inovatiile aduse, dar ceilalti competitori nu se lasa si aduc imbunatatiri dispozitivelor lor dorind sa cucereasca coroana de cel mai mare producator smart TV.

In zilele noastre televizoarele “inteligente” au devenit tot mai accesibile pentru noi, iar functiile pe care le oferat aceste dispozitive ne permit sa vizionam o varietate de produse media la o claritate foarte buna si pe un ecran mare (asemenea cinematografelor).

Acum ati aflat cine a inventat smart TV-ul si care sunt functiile care il fac un dispozitiv cu adevarat “inteligent”. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.