Cine a inventat aspiratorul ?

Cine a inventat aspiratorul ?

Aspiratorul

Cine a inventat aspiratorulV-ati intrebat vreodata cine a inventat aspiratorul ? Ei bine, haideti sa vedem cine este inventatorul aspiratorului .Au fost multi oameni care au pus umarul la inventarea aspiratorului. Fiecare inventie si brevet care a facut imbunatatiri minore a evoluat in ceea ce folosim noi astazi. Multi oameni sunt sub ipoteza ca H. Cecil Booth, un inginer britanic, a fost prima persoana care a patentat aspiratorul in anul 1901. Prima persoana care a brevetat o versiune a aspiratorului este Daniel Hess, de la West Union, Iowa,  in 1860. Brevetul lui a fost numit de fapt o masina de maturat strazile si nu un aspirator. Acest aspirator a avut perii rotunde, care se rasuceau pentru a ridica murdaria. De asemenea, inventia sa a avut un sistem de burduf detaliat in partea de sus a corpului pentru a produce aspiratie.

Primul aspirator cu reglaj electric a fost numit „Whirlwind”, a fost utilizat proiectul pentru aspirator si a fost inventat in Chicago, Illinois in 1865 de catre Ives W. McGaffey. Aceasta inventie a fost, de asemenea , cu motor si era folosita o manivela pentru a functiona un ventilator pentru a genera aspiratia. Acest design nu a fost foarte greu , dara  fost greu sa functioneze datorita faptului ca trebuia impins pe covor sau pe podea si in acelasi timp trebuia invartita si manivela.

O alta persoana care a contribuit la evolutia aspiratorului este H. Cecil Booth. El a observat un dispozitivcare a folosit o explozie de aer pentru a indeprta praful de pe scaunele din tren. El a patentat aspiratorul sau de curata in 1901, dar pentru ca era atat de mare a fost tras de cai prin Marea Britanie. Acest aspirator a fost facut dintr-un motor cu ardere interna, care a folosit gaze si nu includea perii. Inventia sa a fost bine primita de Royalty Britanic si acest lucru a deschis usa pentru alti inventatori care sa incerce sa imbunatateasca aspiratorul.

James Murray Spangler, un om de serviciu din Ohio, era alergic la praf si nu isi putea permite sa-si paraseasca slujba. El a decis sa ia problema in propriile maini si a incercat sa imbunatateasca modul in care sa fie curatat covorul. El a folosit o cutie de sapun, un motor electric, o coada de matura si o fata de perna ca un design dur. El a vandut unul dintre dispozitivele sale lui Susan Hoover, sotia unui producator din bunuri din piele, iar ea a ramas impresionata de curatenia care o facea. William , sotul ei a decis sa investeasca in procesul de fabricatie a acestor aspiratoare si a cumparat drepturile de la Iacov si l-au facut partener la firma lui care se numea Hoover`s Electric Suction Sweeper Company. Compania Hoover a deschis usa pentru alte companii, cum ar fi Kirby, Oreck si Dyson. In ziua de azi proiectarea unui aspirator este una de baza si modul in care merge este simplu. Cand il porniti , se transforma pe motor, care este atasat la un ventilator. Paletele ventialtorului sunt inclinate si se rotesc, aerul este impins inainte in directia orificului de evacuare. Particulele de aer sunt fortate inainte si presiunea din spatele ventilatorului scade si se creeaza o aspiratie in interiorul aspiratorului.

Acum stiti cine a inventat aspiratorul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.