Cine a inventat barca ?

Cine a inventat barca ?

Barca

Cine a inventat barcaNu stim cine a inventat barca. Stim insa, ca aproape atata timp cat omul a fost civilizat, el a fost un marinar. Prima barca din lume a fost probabil ca un jurnal folosit pentru a transporta primul marinar din lume, peste un rau. In primul rand vom merge inapoi in 6300 i.Hr. de unde nu am stiut niciodata cu adevarat cat de departe au ajuns barcile pana ce niste arheologici au descoperit ceva. Ceea ce au descoperit a fost o barca de la Dugout datand din anul 6300 i.Hr. a fost o descoperire importanta.

In 4000 i.Hr, in Egipt , au fost facute barci lungi , inguste, alimentate cu multi vaslasi. In urmatorii 1000 de ani , egiptenii au inceput sa foloseasca vele de bumbac facute pentru a ajuta barcile lor sa mearga mai repede si sa fie mai putin de vaslit. APoi au facut corabii suficient de mari pentru a traversa oceanul. Aceste nave au avut vele si vaslasi si le-au folosit pentru calatorie si comert.

In 1200 i. Hr. , fenicienii si grecii au fost cei mai mari navigatori de-a lungul Mediteranei. Ei au facut barci de marfa foarte mari si imbunatatite. Din 500 i.Hr., au construit barca cu doua catarge mari. Unul era un catarg de mijloc cu o panza patrata, iar celalalt era pentru navigat triunghiular si sprijinea vela principala. Aceste barci au fost de aproximativ 100 de metri lungime si puteau transporta 100-200 de tine (90-180 tone metrice).

Ne apropiem de anul 100 i.Hr. , navele romane deveneau conducatoarele de pe Mediteraneana . Romanii au construit cele mai mari barci comerciale din timpul lor, aveau 180 de metri lungime si 45 de metri latime. Ele puteau transporta 1000 de oameni si puteau transporta 1000 de tone. Bracile romane transportau si persoane deoarece nu au fost priectate doar pentru a transporta pasageri . Singura problema cu ele ca transportau oameni a fost ca pasagerii nu aveau adapost pe timp de noapte deoarece nivelul inferior a fost folosit de obicei pentru lucruri comerciale si negustori.

Acum vom merge in anul 1000, atunci cand vikingii au ajuns pe oceane. Barcile vikingilor aveau aproximativ 80 de metri lungime si 17 metri latime. Cele mai multe dintre aceste barci au avut 20 de rame pe o parte , unele chiar si 30. Acestea au fost utilizate in principal pentru raiduri in alte tari si , de asemenea, pentru tranzactionare si colonizare. Ei aveau armele in partea de jos a barcii.

In 1200, atunci cand nava Cog a venit, vikingii au pierdut controlul  asupra oceanelor. Nava Cog avea o vela mare patrata in mijloc. Avea, de asemenea, prognoza si pupa. Pupa era o platforma mare unde stateau  marfa , oamenii si tunurile. Mai tarziu velele au fost triunghiulare  in loc de vele patrate.

Acum stiti cine a inventat barca. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.