Cine a inventat bomboanele?

Cine a inventat bomboanele?

Cine a inventat bomboanele
Cine a inventat bomboanele

Istoria bomboanelor

V-ati intrebat vreodata cine a inventat bomboanele? Unde au aparut pentru prima data bomboanele? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul bomboanelor si unde au aparut acestea pentru prima data.

Bomboanele sunt preparate de mici dimensiuni, dulci, ingredientul principal fiind zaharul. Din punct de vedere fizic, bomboanele sunt caracterizate ca fiind fabricate cu o cantitate semnificanta de zahar, iar in cazul bomboanelor fara zahar, se folosesc inlocuitori ai zaharului.

Deoarece exista mai multe tipuri de bomboane, nu putem spune ca a existat un singur inventator al bomboanelor. Istoricii se contrazic si acum in privinta originii bomboanelor. Inainte ca zaharul sa fi existat, oamenii au folosit mierea ca ingredient de baza. Primul desert a fost inventat de oamenii din preistorie, care mancau mierea direct din stupul albinelor. Mierea a fost folosita in Antichitate, de catre asiatici, egipteni, greci si romani, pentru a imbraca fructele in aceasta, fie pentru o mai buna pastrare, fie pentru a crea forme noi de bomboane. Si in zilele noastre, bomboanele sunt servite astfel, dar de obicei sunt doar ca ornament.

Bomboanele au fost pentru prima data folosite ca o forma de medicatie, fie pentru a calma sistemul digestiv, fie pentru a pentru a linisti un gat inflamat. In Evul Mediu, bomboanele au aparut doar pe mesele celor mai bogati. In acele vremuri erau o combinatie de condimente si zahar ce se folosea pentru a calma probleme digestive. Acestea erau comune in acea perioada din cauza consumului de hrana ce nu era nici proaspata, nici echilibrata. Gazdele oaspetilor obisnuiau sa serveasca acele bomboane pentru invitatii lor.

Bomboanele mai erau preparate si prin combinarea mierii si a zaharului cu alune. Bomboanele de fructe erau preparate prin combinarea fructelor cu zahar si alti indulcitori. In anul 1519, spaniolii ajunsi in Mexic au luat cu ei cacao si au adus-o in Europa.

In anii 1700, bomboanele au cunoscut o dezvoltare imensa. Pretul la zahar a scazut tot mai mult si masinile industriale au devenit ceva obisnuit, astfel aceste doua mari cauze au facut ca productia in masa a bomboanelor sa fie mult mai usoara. Bomboanele au castigat atat de multa popularitate incat, in ani 1850, in SUA, existau sute de fabrici.

Pe parcursul anilor 1900, companiile au inceput sa produca diferite tipuri de bomboane, competitia pentru dominarea pietii bomboanelor fiind acerba. Vanzarile globale de dulciuri in 2010, au ajuns la 57,5 miliarde de dolari, iar, in anul 2012, vanzarile in SUA au ajuns 23,6 miliarde dolari.

Istoria bomboanelor este una foarte interesanta si demonstreaza cum competitia intre companii a ajutat la dezvoltarea celor mai bune bomboane. In zilele noastre multe bomboane au ramas inca printre favoritele oamenilor, dovada fiind gustul forte bun.

Acum ati aflat cine a inventat bomboanele si care sunt originile acestora. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.