Cine a inventat motocicleta ?

Cine a inventat motocicleta ?

Cine a inventat motocicleta

Cine a inventat motocicletaV-ati gandit vreodata cine a inventat motocicleta ? Ei bine, haideti sa vedem cine este inventatorul motociletei. Istoria motocicletei poate fi urmarita din secolul 19. Se poate spune ca motocicletele au evoluat datorita biciletelor. Bicicletele sunt mentioanate ca un concept cu dou roti de aceleasi dimensiuni ,una in fata si celalalta in spate, cu un mecanism manivelat prin pedale menite sa conduca roata din spate. Desi au existat unele repere indentificabile in dezvoltarea motocicletei. Foarte surprinzator , ideea pare sa fie dezvoltata de un numar de ingineri si inventatori din Europa, care traiau in aceasi perioada, ceea ce face extrem de dificil sa mentionam cine a inventat motocicleta.

În timpul anilor 1860, un fierar din Paris, numit Pierre Michaux, a înființat o companie numită „Michaux et Cie” („Michaux și societatea”). Compania a fabricat biciclete cu pedale numite Michauline sau velocipede. În anul 1897, Pierre, fiul lui Ernest Michaux a atașat un mic motor cu aburi la un  velociped. Între timp, Pierre Lallement, un angajat de a lui Michaux a susținut că el a dezvoltat prototipul mai devreme, în 1863 și a aplicat pentru primul brevet bicicleta în 1866 cu US Patent Office.

O dezvoltare semnificativa in istoria motocicletelor a avut loc atunci când un american pe nume Sylvester H. Roper din Roxbury, Massachusetts, a alimentat un velociped cu un motor cilindru twin cu abur . Motorul său avea un cazan cu carbune intre roti . Din păcate, Roper sa confruntat cu o moarte subită accidentală în timp ce el a fost să faca o demonstratie cu masinaria lui în Cambridge, Massachusetts, la 1 iunie 1896. În 1868, a existat un efort paralel a lui Louis-Guillaume Perreaux , un inginer francez, care a solicitat brevetul pentru un motor cu un singur cilindru cu aburi alimentat numit abur-velociped Michaux-Perreaux. Acesta a prezentat un arzător de alcool și un set de transmisie prin 2 curele gemene.

Au existat o serie de alte cazuri importante în dezvoltarea motocicletei. Prin 1881, în Phoenix, Arizona, Copeland Lucius a creat un mic cazan cu abur  care duce la fabricarea primei  motociclete de succes, care a avut trei roți. Primul motor pentru motocicleta cu gaze a fost inventat în anul 1885 de către Gottlieb Daimler , un german. În efortul său, el a fost asistat de către Nikolaus August Otto , care a inventat primul motor in patru timpi cu ardere interna, in 1876 . În afară de aceasta, eforturile combinate ale lui Harley și a  prieteniilor lui, Arthur și Walter Davidson, în anul 1903 ei au creat motocicleta numita Harley-Davidson Acest lucru a fost urmat de mai multe inovații și îmbunătățiri pentru motocicletele create în Franța, Germania, Anglia și America.

Acum stiti cine a inventat motocicleta. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.