Cine a inventat prezervativul ?

Cine a inventat prezervativul ?

Cine a inventat prezervativul

Cine a inventat prezervativulV-ati gandit vreodata cine a inventat prezervativul ? Ei bine, haideti sa vedem impreuna cine este inventatorul prezervativului. Prezervativul , asa cul il stie toata lumea , este facut din cauciuc, cum ar fi latex sau poliuretan , inchis la un capat si deschis la altul. Aceasta protejeaza utilizatorul de bolile cu transmitere sexuala (cum ar fi SIDA), si ajuta la evitarea sarcinii nedorite. Prezervativele sunt de diferite dimensiuni, forme, culori, arome etc. De asemenea, contin diferite niveluri de lubrifianti in ele, si poate fi ales de orice utilizator.

Dar cati dintre noi stiu despre istoria  prezervativelor ? De unde au venit ? Cine le-a inventat ? Ce fel de material a fost folosit pentru primul prezervativ ? A fost folosit pentru lubrifiere? Dacă da, atunci ce substanța a fost utilizată ca  lubrifiant?  Nu este foarte mult sigur, de unde a venit numele de „PREZERVATIV”  ?

Se pare a fi derivat dintr-un cuvant de origine latina „CONDUS” , care inseamna vas sau recipient, probabil din cauza ca sa urmarit sa tina materialul seminal  si bacterile/virusii care se iau prin transmitere sexuala,  sa nu le permita sa intre in organismul partenerului. Este una dintre cele mai vechi forme de contraceptie care si-a gasit locul in istorie. Ca o concluzie, primul prezervativ a fost folosit cu cateva mii de ani in urma ( desi nu este mentionat nicaieri motivul pentru folosirea lui). Unele picturi gasite in Egipt, descriu ca a fost folosit de egipteni cu ceva timp inainte de 950 i.Hr. Folosirea prezervativelor nu a fost gasit doar in Egipt, unele tablouri din Europa, arata, de asemenea, acelasi lucru, cu toate acestea, picturile din Europa nu sunt asa vechi in ceea ce priveste linia timpului, care este legata de istoria prezervativului egiptean , dar poate fi considerat ca prima nota de utilizare a prezervativului din timpurile moderne. Ele au fost facute din piele, in forma de punga, inchis la un capat au fost folosite si in alte parti ale lumii. De asemenea, in istoria prezervativelor din Japonia s-au folosit diferite tipuri, unele au fost facute din piele, iar altele au fost facute din carapace de broasca testoasa.

Prima demonstratie a unui prezervativ are loc in secolul 15 . Acesta a fost facut si folosit pentru prima data in Italia. Numele persoanei care la folosit a fost Gabrielle. Scopul de a aface prezervativul a fost pentru prevenirea infectii cu sifilis, care este o boala cu transmitere sexuala. Ea a facut o demonstratie publica , a realizat experimentul cu peste o mie de oameni pentru a dovedi ca lucrul care ea la creat este foarte util impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Cu referire la istorie , prin 1700, prezervativul a fost realizat pentru utilizare. Pana la inventarea cauciucului vulcanizat erau facute din pele , scoici.

Dupa 1930, latexul a fost folosit pentru fabricarea prezervativelor, era de calitate mai buna decat cauciucul, material din care se fabricau inainte de 1930. Acum ca timpul sa schimbat , exista diferite tipuri de prezervative , fabricate cu diferite marimi, forme, lungime, putere, culoare, arome, etc. pentru  a atrage utilizatorii si sa-i ajute sa se bucure maxim de prima experienta.

Acum stiti cine a inventat prezervativul . Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.