Cine a inventat samponul ?

Cine a inventat samponul ?

Cine a inventat samponul

Cine a inventat samponulV-ati intrebat vreodata cine a inventat samponul ? Șamponul este clasificat ca un produs de păr, care este, de asemenea, o soluție utilizată pentru a putea elimina poluanții părului, cum ar fi murdăria, matreata, precum și particulele de piele din păr . Toti acesti poluanți ii avem in par și ar trebui să fie eliminati din cand în cand, în scopul de a menține un par bine îngrijit, precum și să ne menținem o igienă personală. Eliminarea acestor poluanți trebuie să se facă fără despuierea scalpul de sebum, care este un ulei natural. Îndepărtarea acestor poluanți va fi un proces regulat și acest lucru ar fi inclus în programul de folosire de zi cu zi.

Invenția șamponului nu poate fi identificata fără a menționa istoria lui. Samponul poate fi urmărit din vremurile antice in India, unde a fost folosit de către triburile antice. Sampon este un cuvânt englezesc , care a fost derivat din cuvântul hindi Chimpo. Utilizarea acestui termen poate fi urmărit, din anul 1762. Chimpo se referă la acțiunea unui masaj pe cap cu ulei de păr. Acest proces de masaj a fost adoptat de Marea Britanie prin intermediul lui Sake Dean Mohamed, care a fost un antreprenor Bengali. Acest domn a introdus samponul, precum si masajul părului într-o baie de vapori, când lucra în Londra. El a deschis mai tarziu impreuna cu sotia lui o baie cu vapori de aburi si a oferit clientilor lui tratamente cu champi pentru masajul terapeutic. Mai tarziu, Sake Dean Mohamed a devenit un adevarat chirur al samponului pentru William al 4-lea si George al 4-lea. Acest lucru ar trebui sa te faca confuz, oarecum, ca el a inventat samponul deoarece a fost de fapt Kasey Herbert. Aceasta a fost in anii 1860 cand acest cuvant a evoluat de la sensul de masaj la spalarea scalpului si al parului cu sampon.
Samponarea a fost rectificata de diferiti stilisti englezi care isi barbereau clientii cu sampon si adaugau un amestec facut din plante. Aceste plante au fost folosite pentru a da parului o stralucire precum si un parfum. Kasey Herbert este creditat cu inventia samponului. La inceputul secolului 20, samponul sa comercializat in reclame. In 1924, a aparut un anunt in revista American Magazine for Canthrox , care au expus o poza cu o femeie care se spala cu o solutie intr-un lac. Rexall a fost o companie care , de asemea, a publicat o reclama pentru infrumusetarea parului cu sampon.
Tensioactivi naturali au fost inclusi in amestecul samponului original, care a devenit un tip de detergent.
In zilele noastre sampoanele contin tensioactivi sintetici care au fost introdusi pentru prima data in 1930 de catre Drene. In Indonezia, cea mai veche forma de sampon a fost facuta din paie si coaja din tulpina de orez. Erau arse pana se facea o cenusa , iar apoi, cenusa, se amesteca cu apa. ACest amestec tinea parul foarte uscat si dezhidratat, prin urmare, nu a fost atat de popular. Mai tarziu, cand ulieul de nuca de cocos a fost adaugat in compozitie pentru a actiona ca o crema hidratanta. In India, au existat multe plante, precum si extracte care au fost folosite pentru compozitia samponului.

Compoziția samponului a fost dezvoltata și comercializata pentru tipuri specifice de par din secolul al XIX-lea, dar sampoanele moderne au atins o culme de performanță și specificitate. Desi atributul principal al unui sampon bun este curățarea eficientă a părului, producatorii de sampon trebuie să abordeze o gamă largă de nevoi, de condiționare și formulele anti-mătreață pentru părul special și vopsit. Există, de asemenea, sampoane usoare pentru copii si sampoane care conțin ingrediente naturale, de multe ori derivate din plante pentru a înlocui substanțele chimice dure.

Acum stiti cine a inventat samponul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.