Cine a inventat unghiera?

Cine a inventat unghiera?

Cine a inventat unghiera
Cine a inventat unghiera

Istoria unghierei

Daca v-ati pus vreodata intrebarea: “Cine a inventat unghiera?”, ei bine, nu a-ti primi un raspuns concret, deoarece nu se cunoaste cu exactitate inventatorul unghierei, dar puteti afla istoria acestei inventii si cine a promovat-o pe piata.

Unghiera este un instrument manual ce se foloseste pentru taierea unghiilor de la maini sau de la picioare. Este adesea fabricata din otel inoxidabil, dar poate fi gasita si in variante din aluminiu sau plastic. Ughiera are un principiu de functionare foarte simplu, principiul levierului compus. Are un brat rotabil la 360°, care trebuie invartit la folosire astfel incat sa lucreze ca o parghie.

O forma primitiva a unei unghiere, un taietor de unghii, a fost gasita intr-un mormant al Culturii Hallstatt ce dateaza din secolele VI-VIII i.Hr. Taietorul de unghii avea un maner de os si a fost gasit langa un aparat de ras primitiv.

Inventatorul unghierei este necunoscut, dar primul patent pentru imbunatatirea unghierei dateaza din 1875 si apartine lui Valentine Fogerty. Acest patent demonstreaza ca unghiera deja exista. Alte brevete pentru imbunatatirea unghierei au fost oferite lui William C. Edge in 1876 si lui John H. Hollman in 1881.

S-au depus cereri de patentare pentru noi modele de unghiere in 1881, de catre Eugene Heim si Celestin Matz si in 1885, de catre George H. Coates. In 1905, Chapel S. Carter si-a brevetat o unghiera, cu un patent ulterior in 1922. In jurul anului 1903, compania “H.C. Cook” din Ansonia, Connecticut a fost incorporata de catre Henry C. Cook, Lewis I. Cook si Chapel S. Carter. In 1913, Carter a devenit secretar al companiei, iar in jurul anului 1928, a devenit presedintele corporatiei. Carter a sustinut ca unghiera “Gem”, unghiera de brand a corporatiei, si-a facut prima aparitie in anul 1896.

In anul 1947, William E. Bassett, fondatorul companiei “W.E.Bassett”, a dezvoltat unghiera “Trim”, prima unghiera realizata cu ajutorul metodelor moderne (la acea vreme) de productie, folosind design-ul “falca superioara”, aparut in secolul XIX, dar adaugand doua opritoare la baza pentru a preveni miscarea laterala, inlocuind nitul prins cu un nit dintat si adaugand un suport pentru degetul mare pe bratul mobil.

Unghiera este un obiect pe care, cu siguranta, cu totii il detinem. Un dispozitiv mic, bazat pe un principiu de functionare simplu, dar cu o importanta foarte mare pentru igiena unghiilor de la maini sau de la picioare.

Acum ati aflat cine a inventat unghiera si care este istoria din spatele acestei inventii. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

1 COMENTARIU

comments user
romo_valsan

CHIAR INTERESANT MATERIALUL…..!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.