Cine a inventat jacuzzi?

Cine a inventat jacuzzi?

Cine a inventat jacuzzi
Cine a inventat jacuzzi

Jacuzii

Cand facem referire la Jacuzzi, nu vrobim doar de acele cazi cu hirdomasaj, ci vorbim si de compania care a creat acele cazi “magice”. Dar v-ati intrebat vreodata cine a inventat Jacuzzi? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Jacuzzi-ului si fondatorul companiei cu acelasi nume.

Jacuzzi este o corporatie multinationala care se ocupa cu productia de instalatii sanitare, in special de cazi cu hidromasaj si cazi spa cu apa fierbinte. Compania acopera o arie larga, cu magazine in toate colturile lumii: SUA, Canada, Mexic, Europa, Asia, Africa, Caraibe si America de Sud (exceptand Brazilia si Chile).

Istoria Jacuzzi incepe in jurul anului 1900, cand sapte frati cu numele de familie Jacuzzi au imigrat in SUA din Pordenone, Friuli, Italia. Francesco, Rachele, Valeriano, Galindo, Candido, Giocondo si Giuseppe Jacuzzi s-au stabilit, intr-un final, pe Coasta de Vest, in Berkeley, California si au inceput sa lucreze ca masinisti.

Rachele Jacuzzi a inceput sa fabrice elice de aeronave, inspirat de un spectacol aviatic care a avut loc la Expozitia Panama Pacific de langa San Francisco din anul 1915. Au proiectat o elice unicata denumita “scobitoarea Jacuzzi” si si-au deschis o fabrica de aeronave in Berkeley numita “Jacuzzi Brothers”, care a ramas deschisa pana in anul 1976, desi linia de productie s-a schimbat de-a lungul anilor. O realizare a companiei a fost primul monoplan cu cabina inchisa, folosit de Serviciu Postal SUA pentru a transporta pasageri din Golful San Francisco in Parcul National Yosemite.

In anul 1921, Giacondo, a fost ucis cand unul din avioane a intrat intr-un copac undeva intre Yosemite si San Francisco. Drept urmare, in 1925, fratii Jacuzzi au incetat productia de aeronave, iar Rachele s-a axat pe fabricarea unui nou model de pompa agricola pentru fantani de adancime. Proiectul s-a dovedit a fi o pompa inovativa si au primit Medalia de Aur la Targul Statului California in anul 1930.

In 1948, Candido Jacuzzi a folosit expertizele companiei in domeniul pompelor pentru a dezvolta o pompa submersibila pentru cada pe care dorea sa o foloseasca pentru a-l trata pe fiul sau, Kenneth, care suferea de artrita reumatoida. In 1955, firma a decis sa comercializeze aceste pompe, numite “J-300”, ca ajutoare terapeutice, comercializandu-le in magazinele cu accesorii pentur baie.

Pentru a-si face cunoscut produsul, compania oferea Jacuzzi-uri portabile drept cadouri pentru participantii de la emisiunea TV, “Queen for a Day”. Cand vedetele de la Hollywood precum Randolph Scott si Jayne Mansfield au oferit marturii, cazile Jacuzzi cu hidromasaj au inceput sa castige popularitate.

In anul 1968, Candido Jacuzzi a lansat pe piata o cada cu hidromasaj integrala prin incorporarea unor jeturi de apa / aer in partile laterale ale acesteia. Jacuzzi-ul a devenit un simbol al stilului de viata de lux. Sute de mii de Jacuzzi-uri au fost instalate, in interior si in exterior, in centrele de recreere si in casele oamenilor.

La inceputul anilor 1970, compania a inceput sa produca unitati mai mari cu sisteme de incalzire si filtrare incorporate. Acesta a fost inceputul industriei spa cum o stim noi astazi si momentul cand cazile au fost asociate cu numele Jacuzzi.

Compania cu capital privat, “Apollo Management”, a anuntat, in octombrie 2006, cumpararea “Jacuzzi Brands” pentru suma de 990 milioane de dolari. In mai 2012, “Jacuzzi Group Worldwide” a achizitionat bunurile celor de la “ThermoSpas”, un producator de spa-uri si cazi cu apa fierbinte din Wallingford, Connecticut.

Astazi, cazile cu apa fierbinte, dusuri, toalete, chiuvete si alte accesorii, toate cu brand-ul Jacuzzi, sunt gasite in case, hoteluri sau pe croaziere, iar compania a devenit foarte populara pentru cele mai luxurioase spa-uri din lume. Produsele Jacuzzi sunt distribuite in aproximativ 60 de tari din intreaga lume.

Acum ati aflat cine a inventat Jacuzzi-ul si care sunt fondatorii companiei cu acelasi nume. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.