Cine a inventat bikini ?

Cine a inventat bikini ?

Bikini

Cine a inventat bikiniV-ati intrebat vreodata cine a inventat bikini ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul bikinilor . Istoria bikinilor incepe cu mult timp in urma. Pe baza dovezilor de mozaicuri romane si picturi morale, istoricii au crezut mult timp ca bikini au fost o tinuta populara purtata de femeile romane. Intr-un moment in care normele culturale si morale erau mult mai laxe decat sunt in prezent. Cu toate acestea , unii istorici, cred ca bikini exista cu mult inainte de Roma antica. In ultimele decenii , excavatoarele au descoperit intr-o pestera picturi minoice murale de la aproximativ 1600 i.Hr. , care arata un costum  din doua piese izbitor de asemanatoare cu bikini moderni de astazi. In picturi, femeile erau implicate intr-un tip de exercitiu de gimnastica , purtand costume care ar putea fi usor de confundat cu bikini secolului 20.

Desi dovezile arheologice atesta existenta bikinilor cu mult inainte de secolul 20 , istoria documentata a bikinilor moderni incepe in vara dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial. Dupa ce Franta sa recuperat dupa efectele razboiului , Jacques Heim, un designer de moda care locuia in populara staiune de pe plaja de la Cannes, a inventat un costum de baie din doua piese de o natura revelatoare. Heim si-a debutat creatia sa intr-un magazin de pe plaja locala la inceputul verii anului 1946. El a numit costumul de baie „Atome” in onoarea atomului descoperit recent, fiind cea mai mica particula de materie detectata. El a trimis apoi skywriters pe plajele de la Cannes , anuntand ca Atome este cel mai mic costum de baie din lume, si este disponibil pentru cumparare.

Louis Reard, un inginer mecanic francez devenit designer de costume de baie, a adus un costum de baie uimitor de asemanator cu cel a lui Heim la doar trei  saptamani dupa ce Heim la prezentat pe a lui. Costumul lui de baie continea, de asemenea, doar doua piese limitate de panza, care a relevat spatele si buricul unei femei pentru prima data in era moderna. Reard a numit costumul sau de baie „bikini” , luand numele de la o insula din Pacificul de Sud , unde se testa o noua bomba atomica. Istoricii presupun ca Reard a numit costumul de baie „bikini” pentru ca el credea ca stilul sa revelator ar crea reactii in randul oamenilor similare cu cele create de bomba atomica din Japonia, care a fost lansata cu un an in urma. Daca acest lucru a fost adevarat sau nu, numele de bikini a ramas si Reard a intrat in istorie ca inventator al popularelor costume de baie din doua piese.

Bikini Reard au fost introdusi pe pietele din SUA in 1947, la doar un an de la debutul sau din Franta. Dupa un timp bikini au fost interzisi ca forma de tinuta in mai multe orase din SUA.

La cele mai multe plaje si piscine, bikini sunt de departe del mai popular stil de costum de baie purtat azi. Desigur, bikini au trecut prin mai multe evolutii de stil de-a lungul istoriei sale de 60 de ani, variind de la monokini topless scandalosi din 1960 la takini mai modesti. Cu toate acestea, stilul sau atemporal si surprinzator de magulitor se potrivesc si se intelege de ce bikini au fost purtati intr-o forma sau alta din cele mai vechi timpuri romane.

Acum stiti cine a inventat bikini. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.