Cine a inventat papionul?

Cine a inventat papionul?

Cine a inventat papionul

Un accesoriu pentru imbracaminte ce ofera eleganta, stil, clasa si originalitate. Papionul a devenit un accesoriu de moda foarte popular, iar in zilele noastre, tendintele modei cer un astfel Cine a inventat papionulde accesoriu, tinerii si adultii purtandu-l la orice ocazie speciala. Dar v-ati intrebat vreodata cine a inventat papionul? Cine a facut acest accesoriu atat de popular? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul papionului si cum a devenit atat de popular.

Papionul este un tip de cravata pentru barbati, ce consta intr-o banda de tesatura legata in jurul gulerului intr-o maniera simetrica astfel incat cele doua capete opuse sa formeze bucle. Papioanele pot fi realizate din orice material textil, dar cele mai multe sunt fabricate din matase, poliester, bumbac sau un amestec de tesaturi. Un papion modern este legat cu ajutorul unui nod de siret comun.

Papionul isi are originea prin jurul secolului XVII, in timpul razboaielor prusace, cand mercenarii croati isi legau esarfe in jurul gatului pentru a tine camasile inchise. Mai tarziu, clasele superioare din Franta au adoptat aceste accesorii sub numele de “cravat” (derivat din limba franceza pentru “croat”), apoi popularitatea sa a inflorit in secolele XVIII si XIX. Este incert daca acele esarfe croate au evoluat in papion si dupa in cravata sau prima data a luat nastere cravata care a dus la evolutia papionului.

Desi cravata este mai proeminenta in societatea occidentala de astazi, fiind vazuta mai des la intalniri de afaceri, functii oficiale, scoli, papionul reprezinta cel mai elegant element pentru barbatii care sunt adeptii confectiilor textile elegante si isi face simtita prezenta la evenimente formale precum o cina formala, petreceri sau nopti in cluburi. Papioanele sunt adesea purtate impreuna cu costume de cei care incearca sa transmita o imagine formala, fie in locatii sociale sau de afaceri. Aceste accesorii fac diferenta intre un gentelman si un barbat imbracat elegant.

Opinia traditionala spune ca este inadecvat ca cineva sa poarte altceva decat un papion la un smoching, dar in industria de film si muzica demonstreaza ca o cravata este la fel de portivita. Codul vestimentar “black tie” necesita un papion negru.

Odata cu evolutia modei, papionul a evoluat si el de la negrul clasic la o multitudine de culori, de la un nod simplu la noduri si bucle mai interesante, iar materialele din care sunt fabricate au devenit tot mai diverse. Un exemplu este papionul pre-legat, un papion cu nodul facut si pregatit doar sa fie prins in jurul gulerului cu ajutorul unei inchizatori. Unele papioane sunt facute cu forme speciale pentru a oferi un plus de stil, papioane cu forme “aripi de liliac”, “fluture”, “ciulin” sau “crosa de cricket”.

Papionul a devenit foarte popular in randul tineretului, fiind purtat la petreceri si in cluburi, mai nou si la scoala.

Acum stiti cine a inventat papionul si ce importanta are acesta in lumea modei. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.