Cine a inventat Bingo?

Cine a inventat Bingo?

Cine a inventat bingo
Cine a inventat bingo

Bingo

V-ati intrebat vreodata cine a inventat Bingo? Cine a venit cu ideea de a crea un nou mod de divertisment care sa capteze atentia oamenilor? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul Bingo si care este povestea acestui joc.

Bingo este un joc al probabilitatilor, in care jucatorii marcheaza pe cartoanele de joc numere extrase la intamplare si strigate de organizator. Castigatorul jocului este cel care marcheaza toate numerele de pe cartonul de joc.

Jocul a fost inventat in anul 1929 de catre un promotor de carnavale. Acesta a invatat jocul pe cand era intr-un turneu in Germania. A exploatat potentialul jocului, a adus cateva schimbari in regulile de joc si l-a numit “Beano”. Un om de afaceri din New York, Edwin S. Lowe, a vizitat carnavalul aflat in Atlanta, Georgia, unde a observat ca oamenii erau curiosi si entuziasmati de acest joc. Lowe nu avea posibilitatea de a organiza un joc de Bingo pentru o multime numeroasa, astfel s-a limitat in a prezenta jocul prietenilor. Acelasi entuziasm vazut la carnaval l-a observat si la prietenii sai. In timpul unui joc, o persoana foarte entuziasmata, a strigat din greseala “Bingo” si nu “Beano”, astfel s-a adoptat numele jocului “Bingo”.

Desi jocul Bingo a fost inventat in 1929, exista dovezi a unor jocuri similare ce dateaza inca din anii 1500. In Italia se juca un joc similar in jurul anilor 1530, numit “Il Gioco del Lotto d’Italia”. Acest joc a devenit foarte popular, ajungand si in Franta pe la sfarsitul anilor 1770, sub numele de “Le Lotto” si era jucat de catre nobilii francezi. O alta versiune a jocului era jucata in Germania anilor 1800 ce ii ajuta pe elevi sa invete matematica, gramatica si istorie, aceasta versiune a jocului devenind si un stramos direct al jocului Bingo de astazi.

Edwin Lowe a angajat un matematician pe nume Carl Leffler pentru a-l ajuta sa creasca numarul de combinatii de pe cartoanele de joc. Leffler a ajuns sa inventeze cel putin 6000 de carti de joc diferite. Un preot catolic i-a propus lui Lowe sa foloseasca jocul de Bingo ca o metoda de a strange fonduri pentru biserica. Jocul a devenit foarte popular, astfel ca pana in anul 1934 se organizau aproximativ 10 000 de jocuri saptamanal.

Bingo a devenit unul din cele mai populare jocuri din lume de cand a fost legalizat. Premiile pot varia, de la jucarii la masini la milioane de dolari. Sunt locuri unde castigul din acest joc trebuie donat in scopuri caritabile pentru a putea mentine legalitatea jocului. Bingo a devenit si un joc folosit si in scoli ca o metoda pentru activitati educationale si recreationale.

Totusi, jocul a pierdut din popularitate din anul 2005 pana in prezent. Motivele erau taxele mari impuse, interzicerea fumatului in salile de joc si cresterea rapida a popularitatii jocurilor de noroc pe internet.

Acum ati aflat cine a inventat Bingo si care este povestea acestui joc. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.