Cine a inventat compasul ?

Cine a inventat compasul ?

Cine a inventat compasul

Cine a inventat compasulV-ati intrebat vreodata cine a inventat compasul ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul compasului. Compasurile sunt instrumente care au fost folosite inca din antichitate pentru măsurarea distanțelor, lungimi de transfer de la un desen la altul, și de a face cercuri in desen. Matematicianul grec, Euclid, a limitat construcțiile sale in „Elemente de geometrie” pentru cei care ar putea fi realizate cu o margine dreaptă nemarcata și compasul rudimentar. Compasul roman antic a supraviețuit în colecțiile Muzeului Britanic. Înainte de secolul al 18-lea, când un picior a fost modificat pentru a lua un pix sau un  creion si pus in acel punct, compasul  a avut două puncte ascuțite, cum ar fi separatoarele.

Majoritatea americanilor, probabil, au avut ultimul compas de desen în școala elementară. De asemenea, el are, de obicei, două picioare, unul cu un punct  ascuțit pentru deținerea instrumentului într-un loc fix și unu pentru un pix sau creion  pentru desenarea unui cerc. Unele compasuri au puncte interschimbabile, astfel încât acestea să poată funcționa, de asemenea, ca separatoare. Ambele tipuri de obiecte au fost vândute pe scară largă în mod individual sau în seturi de instrumente  pentru desen  din secolul 17 pana in secolul  20. Factorii de decizie ai instrumentului, cum ar fi Nicolas Bion în secolul al 18-lea și William Ford Stanley în secolul al 19-lea, au oferit descrieri detaliate ale diferitelor tipuri de separatoare și compasuri potrivite pentru diferite sarcini de desen. Până în secolul 20, producătorii și comercianții au dedicat un spațiu considerabil în cataloagele lor cu aceste instrumente.

Cele aproximativ cinci zeci de obiecte și documentații aferente în colecțiile de matematică NMAH, ilustreaza diversitatea formelor ale compasului, precum și proliferarea  instrumentelor  in jurul anului 1900. Aceasta extindere a apărut în mare parte dintr-p capacitate de a produce un număr mare de produse de înaltă calitate pentru a le vinde la prețuri mici. Aceasta reflectă, de asemenea, utilizarea compasului în matematica școlara și universitara. În timpul secolului al 19-lea, desenele tehnice, au devenit o parte de rutina a practicii de inginerie . Redactarea a fost predată pe scară largă în școli de inginerie, și, odată cu apariția  liceelor, ca parte a formării profesionale pentru băieți și  fete. Inginerii in devenire și mecanicii ar deține un set de instrumente de desen, care  includeau unu sau mai multe compasuri și o pereche de separatoare. Compasul, de asemenea, a continuat să fie folosit în clasa de geometrie. În secolul 21, compasul este  folosit aproape exclusiv în învățământul primar și secundar, cu proiectarea asistată pentru masurare în practica profesională.

Obiectele din colecție au fost făcute din alamă, argint , aluminiu, oțel, precum și alte metale, lemn și plastic. Acestea au fost făcute în Germania, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite, Franța și Japonia, între secolul al 18-lea și sfârșitul secolului 20. Un model de brevet este în colecție. Deși nu sunt multe cărți academice, în special articolele dedicate compasului, pagina de resurse oferă sugestii pentru mai multe  despre istoria generală a instrumentelor de desen.

Acum stiti cine a inventat compasul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.