Cine a inventat Badmintonul ?

Cine a inventat Badmintonul ?

Cine a inventat badmintonul

Cine a inventat badmintonulCine a inventat badmintonul ? haideti sa vedem impreuna originile acestui joc.  Inventatorul badmintonului nu este cunoscut, deoarece din cauza multor versiuni diferite ale acestui sport, nu este clar cine a inventat primul jocul de badminton.  Badmintonul este un joc foarte popular in aceste zile. Unul dintre cele mai mari lucruri despre acest sport este că acesta poate fi jucat aproape oriunde, deoarece nu are nevoie asa mult de echipamente . Desigur, dacă vrei să joci un joc oficial, va trebui să joci într-o instanță de badminton, dar, dacă vrei doar să-l joci pentru distractie, puteți face acest lucru într-un parc, într-o parcare vacanta sau chiar la dumneavoastră in propria curte.

Nu multi stiu , dar badmintonul este defapt un sport vechi. O versiune anterioara a fost jucata in Grecia antica cu sute de ani in urma. Japonia a avut, de asemenea, propria versiune de badminton care se numea Hanetsuki, care a fost inventat in anii 1500. India, a avut propria varietate de badminton numita „Poon”, care a fost dezvoltat in anii 1700.

Cand oficialii armatei britanice au stationat la Poona, India, au vazut versiunea locala a badmintonului, au luat imediat o simpatie si au invatat repede regulile jocului. Cand s-au intors in Anglia au jucat jocul in curtile lor si interesul sa raspandit repede. Destul de curand acest joc a devenit unul din cele mai mari evenimente in randul clasei de sus a societatii engleze.

Primul joc de badminton oficial in Anglia , a avut loc la Casa de Badminton Gloucestershire. De mai multi ani badmintonul britanic e jucat in conformitate cu normele ce le-au invatat din versiunea indiana. Nu a fost pana in 1887, cand normele au fost revizuite de Badminton Club Bath, in scopul de a gazdui ideea engleza. Aceste reguli au fost publicate oficial pentru prima data in 1893 si sunt aceleasi reguli care sunt utilizate in badmintonul modern din zilele noastre.

Din Anglia, badmintonul sa răspândit în Statele Unite și în alte părți ale Europei. Ulterior, Federatia Internationala de Badminton a fost formata  și evenimentele internationale de badminton au avut loc în mod regulat. În 1992 la Jocurile Olimpice de la Barcelona, ​​badmintonul a devenit un sport olimpic . Înainte de aceasta, badmintonul a fost un sport de expoziție în 1972 și 1988 la Jocurile Olimpice.

Cele mai populare turnee de badminton din ziua de azi sunt Thomas Cup, un turneu exclusiv pentru barbati si Cupa Uber, turneu pentru femei.

Ambele aceste evenimente sunt organizate de către Federația Mondială de Badminton și au loc la fiecare doi ani. Titlurile  de campion în ambele aceste turnee sunt, de obicei, susținute de către jucători din Indonezia, Malaezia si China.

Acum stiti cine a inventat badmintonul . Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.